Slovenija
38 ogledov

Merkur ima le še kakšen teden časa

(Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Reševanje. Uprava pri bankah na temo sanacije, nadzorniki pa v iskanju novega sanatorja.

“Časa za dogovor z bankami je kakšen teden, če se bo spet vleklo kakšen mesec, pa je zgodba z Merkurjem nerešljiva,” kritičnost razmer ocenjuje Jakob Piskernik, do nedavnega prvi nadzornik Merkurja in predhodnik Bineta Kordeža.

Novi ali obstoječi
Sanatorji. V Merkurju si menda želijo, da bi bil predsednik uprave kateri izmed Knupleževih sanatorjev. Rok Ponikvar in Uroš Zajc sta sodelovala že pri sanaciji Big Banga, finančnika Blaža Pesjaka pa je Knuplež pripeljal iz ACH. Poznavalci kot sposobne omenjajo Igorja Šprajcarja, nekdaj šefa Merkurjeve veleprodaje, zdaj šefa Orbica, in Petra Tevža. Nekateri pa bi na ta stolček postavili kar Janeza Bohoriča.

Trojka iz Merkurjeve uprave je z bankami vnovič sedela na temo sanacijskega načrta družbe. Sestanek bi moral biti že prejšnji petek, pa je bil zaradi tragične smrti šefa Merkurja Bojana Knupleža preložen na danes. “Dokument je na ravni osnutka in sestanki, kot je današnji, so vsak teden,” zatrjuje Rok Istenič iz Merkurja. So se pa po naših virih včeraj pozno popoldne na sedežu NLB sestali še upniki.

Z dogovorom se mudi, ker se v četrtek izteče moratorij za odplačevanje posojil. A ker je medtem Merkurjeva uprava 16. septembra sprejela sklep o insolventnosti, v Merkurju menijo, da skrajni rok za dogovor z bankami ni 30. september.

Prav tako naj bi se ta teden, najverjetneje v sredo, sestali nadzorniki, ki intenzivno iščejo človeka, ki bo zasedel mesto prvega moža Merkurja in bo sprejemljiv za banke. “Kandidatov je več, je pa vprašanje, kdo bo sploh želel prevzeti to težko nalogo,” pravi poznavalec.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.