Slovenija
51 ogledov

Merkur zapira neučinkovite

Gorenjski tisk je v prvih sedmih mesecih letos povečal prihodke od prodaje za pr Žurnal24 main
Kranj. V Gorenjskem tisku in Merkurju bodo zmanjševali število zaposlenih.

Ukrepi. V Gorenjskem tisku bo letos predvidoma deset ljudi izgubilo delo; to je skoraj sedem odstotkov zaposlenih. V Merkurju o številkah še ne morejo govoriti.

Odpuščanje za obstanek

Zaradi večletnih negativnih rezultatov bo moral Gorenjski tisk letos racionalizirati poslovanje. “To je nujno za obstanek družbe in povečanje njene konkurenčnosti,” pojasnjuje direktor Andrej Krope in napoveduje vrsto ukrepov, med drugim reorganizacijo in znižanje vseh stroškov, ne samo dela. S stanjem in ukrepi so zaposlene seznanili sredi aprila.

“Družba je poskušala ohraniti vsa delovna mesta, vendar ji to kljub raznim ukrepom ni uspelo,” pravi Krope. Gorenjski tisk je v zadnjih dveh letih v posodobitev proizvodnje vložil več milijonov evrov. Prvi mož družbe zatrjuje, da bosta vsem delavcem, ki bodo izgubili delovno mesto, pripadla zakonsko določen odpovedni rok in izplačilo odpravnine.

Merkur še brez številk

Zmanjšanje števila zaposlenih v Merkurju pa je del finančnega prestrukturiranja, pravi vodstvo družbe in spomni, da so v postopku prisilne poravnave. “Trenutno smo v fazi optimizacije maloprodaje in zapiranja nekaterih poslovno neučinkovitih enot,” dodajajo.

V teh dneh zapirajo trgovski center Lucija, kjer so delavcem z omilitvenimi ukrepi, kot pravijo, omogočili ohranitev delovnih mest. Zmanjšanju števila zaposlenih se vseeno ne bodo mogli izogniti, menijo. “Za zdaj o datumih in številkah ne moremo govoriti,” pravijo. Sicer pa podobno kot v Gorenjskem tisku zagotavljajo, da bodo vsi delavci prejeli odpravnine ter da bodo upoštevani zakonsko določeni odpovedni roki in spoštovane vse pravice.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.