Slovenija
18 ogledov

Merkurjevci iz Celja v Naklo

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Merkur namerava v okviru prestrukturiranja jeseni 239 zaposlenih iz pisarn na Hudinji v Celju preseliti v pisarne poslovne stavbe podjetja v Naklem.

Vodstvo podjetja je zaposlene že seznanilo s to odločitvijo in s tem začelo številne postopke, potrebne za selitev. Na osnovi zbranih podatkov bodo pripravljeni vsi potrebni postopki in časovnica posameznih korakov, skupaj z rešitvijo vprašanj zaposlenih, ki jih delavski direktor že zbira in na katera bodo pripravljeni odgovori skupaj s celotnim načrtom selitve.

Nato bodo vse potrebne informacije takoj predstavljene sindikatom in Svetu delavcev ter seveda tudi vsem zaposlenim, je pojasnil predstavnik Merkurja za odnose z javnostmi Rok Istenič. Ob tem je dodal, da bodo prostore v Celju takoj po izpraznitvi dali na nepremičninski trg.

V okviru reorganizacije in sanacije skupine Merkur, ki se je znašla v hudih finančnih težavah, je sicer predvidenih kar nekaj ukrepov premeščanja zaposlenih. Predvsem naj bi sanacijski program vseboval prezaposlovanje nekaterih zaposlenih s posameznih sektorjev v trgovine, kjer delovne sile primanjkuje. Kljub vsemu bo najverjetneje potrebnih tudi nekaj odpuščanj, a vsaj na Gorenjskem po nekaterih neuradnih podatkih naj ne bi odpustili več kot sto zaposlenih, za katere bo moral poskrbeti zavod za zaposlovanje.

Zaposleni v Merkurju sicer še vedno težko pričakujejo sanacijski program, ki naj bi bil pripravljen do konca meseca. Še pred tem pa naj bi Merkurjevi nadzorniki obravnavali tudi poročilo ponovljene revizije in polletno poročilo o poslovanju. Šele potem bo dejansko znano, kakšna je situacija v največjem trgovcu s tehničnim blagom v Sloveniji, ki doma in v tujini zaposluje 4800 ljudi.

Aktivnosti glede reševanja Merkurja so sicer v zadnjem času zelo intenzivne in predsednik uprave Merkurja Bojan Knuplež ima dnevno sestanke z dobavitelji, bankami upnicami in lastniki. Po poročanju časnika Finance naj bi se danes Knuplež sestal s predsednikom uprave Kapitalske družbe Borutom Jamnikom in z njim razpravljal o želji po menjavi vodstva v kranjski Savi, ki jo vodi Janez Bohorič.

Vendar je direktorica oddelka za strateško komuniciranje v Kadu Vesna Razpotnik povedala, da Jamnik takšnega sestanka danes sploh ni imel oziroma ga nima.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.