Slovenija
14 ogledov

Merkurjeve delnice naprodaj

Po Slapničarjevih zagotovilih postopek razlastitve družbenikov Merfina ne vpliva Žurnal24 main
Merfin naprodaj. Kot se je pričakovalo, je Hypo Alpe Adria Bank International napovedala javno dražbo za prodajo delnic Merkurja, s katerimi je zavarovala svoje posojilo menedžerjem družbe.

Javna dražba več kot 328 tisoč delnic oziroma 25-odstotnega lastniškega deleža bo 15. oktobra, kot izklicno ceno pa je banka postavila 38 milijonov evrov.

To je bil pričakovan postopek, s katerim bomo v Merkurju dobili prave lastnike.
Matevž Slapničar

Vodstvo Merkurja je unovčevanje oziroma zaplembo zastavljenih delnic tistih bank in podjetij, ki so dala posojila Merfinu za nakup Merkurja, pričakovalo že dalj časa.

Predsednik nadzornega sveta Merkurja Matevž Slapničar je sicer danes izrazil pričakovanje, da bo Hypo Alpe Adria International sama nastopila kot kupec teh delnic in tako zaprla svoje terjatve do Merfina.

Poskus prevzema se je slabo končal
Kot je razvidno iz lanskega poročila Merfina, v katerem so se združili vodilni delavci nakelskega velikana s tehničnim blagom, je podjetje za posojila zastavilo vse svoje delnice Merkurja, ki jih je za slabih 60 odstotkov.

Med preostalimi upniki Merkurja se v javnosti pojavljajo imena družb Viator&Vektor, Alpos, Salonit Anhovo, Iskratel in Gorenjska borznoposredniška družba. Pričakovati je, da bodo tudi preostali upniki Merfina izkoristili možnost zunaj sodnega poplačila s prodajo zastavljenega premoženja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.