Slovenija
11 ogledov

Merkurju 85,4 milijona evrov

Merkur je delavcu, ki bo prodal največ kuponov, obljubil nagrado. Žurnal24 main
Izglasovana dokapitalizacija Merkurja je nižja od predvidevane.

Lastniki nakelskega Merkurja so izglasovali dokapitalizacijo družbe s konverzijo terjatev, vendar v višini 85,4 milijona evrov in ne 90 milijonov, kot je načrtovala uprava. Kot je po skupščini poudaril predsednik uprave Merkurja Blaž Pesjak, sanacija Merkurja poteka v skladu z načrti.

Prisotni delničarji so danes stoodstotno glasovali za povečanje kapitala. "Cilji današnje skupščine so doseženi," je bil zadovoljen Pesjak, ki je pojasnil, da je tudi za 4,6 milijona evrov nižja dokapitalizacija od načrtovane še vedno ustrezna in rešuje trenutno največji problem Merkurja, to je kapitalsko ustreznost.

Izglasovana dokapitalizacija z bančnimi upniki, s katerimi se je vodstvo Merkurja pogajalo od 4. junija, zagotavlja nadaljevanje poslovno-finančne sanacije. Družba si bo okrepila kapitalsko ustreznost in likvidnost.

Pri dokapitalizaciji, ki mora biti vplačana do 10. novembra, bo namesto 15 bank in dveh podjetij sodelovalo 11 bank in Iskratel. Za sodelovanje pri finančni konsolidaciji Merkurja se zopet niso odločile nekatere tuje banke. Svoj prispevek k sanaciji podjetja pa so dodali dobavitelji trgovskega blaga, saj so dodatno podaljšali plačilne roke.

Merkur sicer letos izboljšuje rezultate poslovanja, ki so bili v prvi polovici leta za približno 17 odstotkov boljši kot enako obdobje lani. Oktobrska prodaja je za zdaj sicer nekoliko slabša od pričakovanj, Pesjak pa vseeno računa, da bo Merkur letos dosegel deset odstotkov več prihodkov iz poslovanja kot lani. Ob tem naj bi iz poslovanja imel tudi od enega do dveh milijonov dobička.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.