Slovenija
27 ogledov

Mešane patrulje

Prekrškarje, ki so bili takoj pri avtu, je mešana patrulja včeraj le opozorila, Žurnal24 main
Nad prekrškarje. Občinski redarji in policisti skupaj.

“Naš cilj ni pobrati čim več kazni, ampak da naredimo določen red,” je povedal Vojmir Turk, vodja občinske redarske službe, ki ima na terenu štiri redarje. V sredo in četrtek je bila prvič na terenu mešana patrulja policije in občinskih redarjev, ki je nadzirala nepravilno parkiranje. Patrulja je bila oblikovana na podlagi občinskega programa varnosti in z namenom, da policisti, ki imajo na tem področju veliko izkušenj, svoje znanje prenesejo na redarje.

V dveh dneh 57 kazni
Redarji na mesec izdajo do 500 kazni, ki znašajo 40 ali 80 evrov, odvisno od mesta nepravilnega parkiranja. Turk je povedal še, da je skupna akcija, ki jo bodo po potrebi ponovili že prihodnji mesec, osredotočena predvsem na nepravilno parkiranje na pločnikih, interventnih poteh, zelenicah, avtobusnih postajališčih in prostorih za invalide.

Med kritičnimi točkami v mestu je izpostavil okolico vseh šol, Cankarjevo ulico in Ulico Gradnikove brigade. V dveh dneh poostrenega nadzora so redarji in policisti skupaj izdali 57 obvestil o prekrških zaradi napačnega parkiranja, nekatere kršitelje pa so, ker je šlo za prvo skupno akcijo, samo opozorili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.