Slovenija
43 ogledov

Mesar bo v zaporu le 11 let

Sodni senat je 66-letnemu Štefanu Žaliku za poskus uboja in umora prisodil 11 le Žurnal24 main
Obsodba. Tožilec predlagal 19-letno zaporno kazen, žena in hčerka nista našli pozitivnih besed.

Šestinšestdesetletni Štefan Žalik iz Velike Polane, ki se je marca lani z mesarsko sekiro spravil nad ženo in hčerko, bo v zaporu preživel 11 let, je včeraj odločil petčlanski sodni senat murskosoboškega okrožnega sodišča, ki mu je predsedovala Natalija Pavlič Goldinskij.

Okrožni državni tožilec Bojan Misja je sicer za Žalika zahteval 19 let zapora, sodišče pa je sledilo tudi sodnima izvedenca prihiatrične stroke, ki sta dejala, da je bil obtoženi med zločinom bistveno manj prišteven

Zločina se ne spomni
Žalik je zločin obžaloval in dejal, da se spomni le, da je v kleti vzel sekiro za meso, njegova žena in hčerka, ki sta v napadu utrpeli posebno hude telesne poškodbe, pa sta povedali, da se v družini nikoli niso dobro razumeli.

Spomnimo, da je najbolj tragičen konec preprečil takrat 17-letni sosed Rok Vori, ki je Žalika obvladal in zadržal do prihoda policije, pred kratkim pa je bil v naši akciji izbran za junaka Slovenije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.