Slovenija
35 ogledov

Meščanu “olepšali” resnico

Parkirišče ob Reboljevi ulici je po deževju velika luža, zato postanejo težave s Žurnal24 main
Parkirišče. Občina ga ne bo zasula, čeprav je napovedala, da bo poskušala.
Posredovala policija

Drugič. Že avgusta 2008 so poskušali razdejano parkirišče v soseski BS3 sanirati, a je Bojan Gjura (ta se z MOL in stanovalci pravda, kdo je lastnik) to preprečil. Posredovati je morala celo policija in od takrat je na parkirišču status quo.

Parkirišča ob Reboljevi ulici v soseski BS3 Mestna občina Ljubljana (MOL) ne more sanirati, ker ni v njeni lasti, so sporočili z MOL. Vendar pa so meščanu, ki je pisal na spletni servis za pobude meščanov, odgovorili, da bodo problem poskušali rešiti, končne odločitve, da sanacija parkirišča ni mogoča, pa mu niso sporočili.

Večje težave s parkiranjem
Na neasfaltiranem parkirišču na začetku Reboljeve ulice je zaradi zamašenih kanalizacijskih odtokov večino časa pravo malo jezero, ki onemogoča parkiranje. Vem za spore glede lastništva zemljišča, ki onemogočajo dokončno ureditev, vseeno pa sem prepričan, da bi z malo dobre volje lahko uredili vsaj odtekanje meteorne vode. To bi vsaj začasno zmanjšalo težave s parkiranjem, hkrati pa to za MOL predstavlja minimalen strošek in ne povzroča škode (spornemu?) lastniku,” je zapisano v pobudi.

Meščanu so najprej odgovorili, da MOL ne upravlja tega zemljišča, nato pa dodali, da je lastnikov več in da je le manjši del v lasti MOL. Zaradi tega, so napovedali, bo inšpektorat MOL podal pobudo oddelku za gospodarske dejavnosti in promet (OGDP), naj prouči možnost, da se na parkirišču s peskom zasuje luknje, kar ne predstavlja velikega stroška, bo pa prispevalo k izboljšanju bivalnih razmer in zadovoljstva stanovalcev v BS3.

Ali je inšpektorat to pobudo podal OGDP, na MOL niso povedali. Dejali so le, da parkirišča ne morejo sanirati. To bo mogoče šele, ko se bodo uredile zadeve glede lastništva. Lastnika Bojana Gjuro in odvetnika stanovalcev Roka Korena smo želeli vprašati, v kateri fazi so, a je bil prvi nedosegljiv, drugi pa na naše klice ni odgovarjal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.