Slovenija
8488 ogledov

Mesec ima osem dni časa, Snežič bo zahteval pogojno kazen

Rok Snežič slika zaslona
Predobravnavnega naroka v tožbi davčnega svetovalca Roka Snežiča proti ministru za delo Luki Mescu ni bilo. To je razlog.

Na okrožnem sodišču v Ljubljani bi morali danes izvesti predobravnavni narok v tožbi davčnega svetovalca Roka Snežiča proti ministru za delo Luki Mescu zaradi žaljive obdolžitve, vendar obravnave ni bilo, ker Mesec ni prevzel obtožnice, je poročal POP TV. Mesec vztraja pri svojih navedbah, da je Snežič kriminalec. Narok je preložen na 9. marec.

Snežič je za POP TV nanizal razloge za zasebni kazenski pregon Mesca. Kot je dejal, je zgolj podjetnik, da ni član SDS in da osebno prijateljstvo z Janezom Janšo še ne pomeni, da je javna oseba. Ministru žaljivo obdolžitev očita zaradi besed, izrečenih na enem od televizijskih soočenj. Snežič je napovedal, da bo z dokumentacijo dokazal, da ne v Sloveniji ne v Bosni ne velja več za obsojenega.

Kot je še dejal za POP TV, je za to kaznivo dejanje predpisana zaporna kazen, ampak "bom predvsem zahteval pogojno kazen za njega, prenehanje funkcije ministra in pa prepoved udejstvovanja v politiki vsaj leto dni".

Luka Mesec | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Sodnik je dal odvetniku ministra in koordinatorja Levice Mesca osem dni, da pošto vroči klientu, sicer naj bi za vročanje angažiral detektiva. Mesec, ki je bil dopoldne zadržan, saj je istočasno potekala seja vlade, pa je za POP TV zagotovil, da bo pošto prevzel in se ne izmika sojenju.

Sodnik je za naslednji datum predobravnavnega naroka določil 9. marec.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 21
  • Avatar Leon
    Leon 09:12 17.februar 2023.

    https://necenzurirano.si/clanek/aktualno/nov-snezicev-pritisk-uredniku-necenzuriranosi-poslal-cestitko-1027156

  • jakec1575 07:08 17.februar 2023.

    Beseda kriminalec ni isto kot prosstitutka. Sploh ce je izrecena v parlamentu pod imuniteto

  • Avatar lu.ckyss
    lu.ckyss 06:25 17.februar 2023.

    "Mesec vztraja pri svojih navedbah, da je Snežič kriminalec." Končno nekdo ki ima jajca to jasno in glasno povedati, lahko bi enako povedal še za Janšo, ampak vik in krik, ki bi ga zagnali prikletni idioti bi ga oviral pri ...prikaži več delu ministra...In verjemite, da bo Luka obtožnico sprejel, drugače se bom tu javno opravičil prikletni svojati..