Slovenija
4769 ogledov

Mesec in Tonin spet "zapela" na twitterju

Luka Mesec Anže Petkovšek Luka Mesec
V Levici že včeraj napovedali, da bodo predlagali razpis posvetovalnega referenduma o vojaških investicijah.

Po tem, ko je minister za obrambo Matej Tonin najavil, da je zakon o 780 milijonih za Slovensko vojsko usklajen, je koordinator Levice Luka Mesec napovedal, da bodo predlagali razpis posvetovalnega referenduma o vojaških investicijah. Denar bi po mnenju Levice morali porabiti za rešitev iz zdravstvene, socialne in gospodarske krize, orožja po njihovem mnenju ne potrebujemo.

referendum drugi tir Slovenija Se nam obeta nov referendum?

Tonin se je hitro odzval in dejal, da referendum pomeni, "da bomo končno razpravljali o tem, ali sploh želimo imeti Slovensko vojsko, ki bo z načrtovanimi investicijami med drugim zagotavljala tudi prevoze novorojenčkov in poškodovanih v gorah".

Mesec pa je objavil seznam opreme, ki naj bi jo za 780 milijonov evrov kupila Slovenska vojska in zraven pripisal: "Seznam opreme, ki jo potrebujemo za prevoze novorojenčkov."

Tonin se na te navedbe ni direktno odzval, je pa retvital objavo Mlade Slovenije, ki je podmladek stranke NSi. "Seznam opreme, ki jo po mnenju Luke Mesca potrebujemo za varnost naše države", so zapisali, ob tekstu pa objavili fotografijo otroških igrač v obliki orožja.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 8
  • Janez 07:42 26.avgust 2020.

    Bolje maslo kot topovi, bolje infrastruktura kot topovi, bolje nova delovna mesta kot topovi, bolje nove fabrike kot topovi, bolje razvoj kot topovi in pošiljanje naših otrok na tuja bojišča.

  • bogdan76 06:22 26.avgust 2020.

    Kaj vse mi plačujemo,narod ki izvoli bedake je res beden.Faliran študen je tipičen predstavnik bivših komunistov.

  • nostradamus 06:18 26.avgust 2020.

    slovenija potrebuje vojsko in posodobitev njene opreme mislim da nekateri ne dojemajo da slovenska vojska in policija nista zgolj represivni organ bi bilo dobro malo pogledati sosednje drzave kako se oborozujejo verjetno ne brez potrebe v casih ki prihajajo je ...prikaži veče bolje biti pripravljen mesecu in istomisljenikom pa samo namig ce bi se denar ki se je pokradel v zdravstvu porabil za kaj drugega potem tudi ti miljioni za SV ne bi bili sporni