Slovenija
24 ogledov

Mesec mode v pokrajinskem muzeju

Moda v Pokrajinskem muzeju
1/2
Tanja Klajnščak
Mesec mode drugo leto v Pokrajinskem muzeju Maribor. Tema moda po prvi svetovni vojni.

Že drugo leto zapored bo maj v Pokrajinskem muzeju Maribor v znamenju mode. Tokratna tema je moda 20. let 20. stoletja. Mesec mode se bo pričel v četrtek, 8. maja, s predstavitvijo mode izbranega obdobja.

"Letos je tako leto in vsa Evropa obeležuje prvo svetovno vojno, mi pa smo se odločili, da ne bomo govorili samo o vojni, ampak da bomo v kinu Partizan pripravili razstavo, ki bo sicer posvečena vojni, govorila pa bo o Mariboru v prvi polovici 20. stoletja, zato bomo tudi naše ostale projekte in dogodke navezali na to," razlaga direktorica Pokrajinskega muzeja Maribor Mirjana Koren.

Za konec ples

Do konca meseca se bodo zvrstili štirje dogodki. 15. maja bodo dijakinje Srednje šole za oblikovanje Maribor s kreacijami Urške in Tomaža Draža pripravile modno revijo svojih kreacij.

Mesec mode se bo zaključil z večerom charlestona 27. maja, ko bodo predstavili ta ples, gostje pa se ga bodo lahko naučili. Vse prireditve so brezplačne.  "To je prireditev, ki je namenjena mladim in mladim po srcu, pričakujemo pa seveda večji obisk kot lansko leto, ko smo prebili led in smo bili izredno zadovoljni z odzivom, zato pa so letošnja pričakovanja še toliko večja," še dodaja Korenova.


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.