Slovenija
1258 ogledov

Mesec sporočil svojo odločitev

Luka Mesec Flickr
Mesec ostaja na ministrstvu za delo, kandidat Levice za ministra za solidarno prihodnost Maljevac

Svet stranke Levica je v četrtek kot kandidata stranke za vodenje ministrstva za solidarno prihodnost, ki bo ustanovljeno po uveljaviti sprememb zakona o vladi, potrdil državnega sekretarja na ministrstvu za delo Simona Maljevca. Koordinator Levice Luka Mesec tako ostaja na čelu ministrstva za delo. Novo ministrstvo bo predvidoma zaživelo januarja.

Pristojnosti ministrstva za solidarno prihodnost se bodo nanašala na področja dolgotrajne oskrbe, stanovanjske politike in ekonomske demokracije. "Z referendumsko podporo zakonu o vladi Levica nadaljuje z začrtanim delom," so ob tem v sporočilu za javnost zapisali v stranki.

Predlog za imenovanje novega ministra bo vlada po navedbah stranke obravnavala na redni seji. Pred nastopom funkcije pa ministrskega kandidata čaka še zaslišanje pred pristojnim parlamentarnim odborom.

Ministrstvo za solidarno prihodnost je eno izmed treh novih ministrstev, ki bo ustanovljeno po uveljavitvah sprememb zakona o vladi, ki so si jih začrtali v koalicijskem trojčku Gibanja Svoboda, SD in Levica. Do sprememb bo lahko prišlo po nedeljski potrditvi zakona na referendumskem odločanju.

Po prvotnih načrtih naj bi sicer vodenje ministrstva za solidarno prihodnost prevzel Mesec, Maljevac pa bi prevzel vodenje ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Mesec je sicer že v pogovoru za STA septembra dejal, da namerava ostati na čelu ministrstva z delo, takšno odločitev pa je zdaj potrdil tudi svet stranke.

dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 2
  • Ender3 16:05 02.december 2022.

    Demokratična odločitev ! Čestitka Levici ...

  • jakec1575 15:29 02.december 2022.

    Luka raje grize najbolj težko ministrstvo.