Slovenija
7 ogledov

Mesić se je popravil: Janša neresen

Stipe Mesić in Janez Janša (Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Mesić, ki je razburil z včerajšnjo izjavo o "neuravnovešenem" Janezu Janši, je danes hitel pojasnjevati svoje besede. Neuravnovešena je Janševa politika, pravi.

Nekdanji predsednik Hrvaške Stipe Mesić je dejal, da je z včerajšnjimi besedami, ki jih je v pogovoru z naslednikom Ivom Josipovićem in premierko Jadranko Kosor izrekel pred prižganimi kamerami, mislil na spremembe v stališčih Janeza Janše.

"Janša sedaj zastopa povsem drugačna stališča od tistih, o katerih se je dogovoril z bivšim premierjem Ivom Sanaderjem. Pozablja, o čem se je dogovoril s Sanaderjem, in zdaj zastopa povsem drugačna stališča, kar je neuravnotežena politika. Zato je neresen politik," je danes povedal Mesić.

Tudi Josipović je bil danes primoran komentirati včerajšnji dogovor, a se je od Mesićeve izjave distanciral. Nisem strokovnjak za takšne ocene, je dejal in izrazil prepričanje, da bo Slovenija uresničila vse, kar je bilo potrjeno z nedeljskim referendumom. Janševe izjave glede Hrvaške pa je treba gledati kot notranjo zadevo Slovenije, je dodal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.