Slovenija
12 ogledov

Mesija Štern prodajal podpise

Žurnal24 main
Predsedniški kandidat Artur Štern je volilno konferenco sklical kar na ulici, slogan Gola resnica pa uresničil dobesedno, ovit le z ruto okoli pasu.

Predsedniški kandidat Artur Štern uresničuje svoje napovedi, da bo popestril volilno kampanjo. Novinarsko konferenco je tokrat sklical kar na ulici, volilni slogan Gola resnica pa uresničil dobesedno. Svoj pohod od pošte na Čopovi ulici do upravne ennote na Adamič-Lundrovem nabrežju je namreč opravil oblečen v mesijo, samo z ruto okoli pasu.

Mimoidočim je poskušal prodati dvesto podpisov podpore volivcev in volivk. „ Podpise prodajam iz protesta proti nedemokratičnosti predvolilnega stanja,“ je odločitev pojasnil Štern in napovedal, da bo zbrani denar namenil prehranjevanju brezdomcev. Cena posameznega podpisa naj bi bila odvisna od simpatičnosti kupca.

In koliko podpisov mu je uspelo prodati? Kot je povedal za zurnal24.si , nobenega. Vse skupaj je bil le protest, je poudaril in dodal, da bi, če bi kdo želel kupiti podpise njegovih podpornikov, prodal svojega ali pa postavil enormno visoko ceno. "Dejstvo je, da je, če nimaš denarja, da postaviš stojnice, nemogoče zbrati zahtevano število podpisov, " je poudaril. " Proti temu protestiram, " je ponovil in dodal, da denar sicer ima, vendar ga ne bo porabil za zbiranje podpisov.

Štern je sicer že ob najavi kandidature nakazal, da bo njegova volilna kampanja polna presenečenj. " Bistvo moje kampanje je prepoznavnost, ljudje morajo postati pozorni," je dejal kandidat, ki še vedno namerava tudi uradno vložiti kandidaturo, če mu bo do 26. septembra uspelo zbrati potrebnih 5000 glasov. Od tega ga loči manj kot tisoč podpisov, saj jih je do današnje prodaje zbral že 4200.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.