Slovenija
18 ogledov

Mestna opozicija ni enotna

Žurnal24 main
Mestni svet MOL. Sklic izredne seje bi podpisali le svetniki SDS in Jarc.

Izredne seje o županovanju in poslovanju v Mestni občini Ljubljana (MOL) očitno ne bo. Pobudnikom zbiranja podpisov, mestnim svetnikom SDS, najverjetneje ne bo uspelo zbrati 12 po poslovniku mestnega sveta potrebnih podpisov mestnih svetnikov za zahtevo sklica.

Ne drži, da je 12 mestnih svetnikov podpisanih, vendar to še ne pomeni, da tega ne bo,” je dejal Dimitrij Kovačič, mestni svetnik SDS. Njihova svetniška skupina ima osem svetnikov, kot možni podpisniki so bili omenjeni še Mihael Jarc (Lista za čisto pitno vodo), Miha Jazbinšek (Zeleni Slovenije) in svetnika NSi Ignac Polajnar in Franc Slak.

Če bi želeli sklic seje, bi morali pobudo podpisati prav vsi, vendar pa se to očitno ne bo zgodilo. Za sodelovanje pri pobudi s svetniki SDS se je do zdaj odločil le Jarc. “Ene stvari sem celo sam pripravljal,” je poudaril. V nasprotju z njim pa pri sklicu zagotovo ne bo sodeloval Jazbinšek. Poudaril je, da se ukvarja samo z resno kritiko, meni namreč, da nekateri problemi v gradivu niso pravilno oziroma ustrezno kvalificirani.

Polajnar pa je dejal, da se s kolegom Slakom o zahtevi za sklic še nista odločila, niti je še nista podpisala. “Načeloma sem zadržan do takih sej, ker ne verjamem, da lahko prinesejo kaj novega,” je povedal. Po kratkem pregledu gradiva je ocenil, da v njem ni nič novega, “zgolj ponavljanje starih zgodb”.

Gradivo zbir očitkov

Po besedah Kovačiča je gradiva sicer toliko, da bi bilo tudi 300 strani premalo. V njem naj bi mestni svetniki zbrali očitke proti županu Zoranu Jankoviću in mestni upravi. Nanašali naj bi se na nakup novih redarskih uniform, gradnjo predragega Mesarskega mostu, obnovo predora pod gradom, posek platane v drevoredu na Krekovem trgu, poročilo nadzornega odbora MOL in delovanje Lekarne Ljubljana oziroma njenega prvega moža Marka Jakliča.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.