Slovenija
28 ogledov

Mestni redarji jih spregledajo

V občinski proračun mesečno steče okoli 56 tisoč evrov od glob tudi za takšne pr Žurnal24 main
Parkiranje. Na zebrastem otočcu voznike redko kaznujejo.

“Na dovozu v trgovski center Qlandia je neprestano parkiranih več avtomobilov, a vozniki nikoli ne dobijo kazni mestnega redarstva, tudi tisti ne, ki parkirajo na avtobusni postaji,” je povedal bralec.

Redni nadzori kot v mestu
Da to drži, smo se prepričali tudi sami. “Tako kot povsod po mestu se tudi na tej lokaciji vršijo redni nadzori, a seveda v okviru kadrovskih zmožnosti,” so pojasnili na medobčinskem redarstvu, a hkrati priznali, da se letos še niso kadrovsko okrepili.

Podoben problem opažajo tudi pri uvozu v Europark v smeri nekdanjih zaporov, kjer so vozila parkirana na pločniku in zelenici, več prekrškov pa je po razširitvi plačljivih parkirnih mest tudi v središču mesta.

Na račun prihodkov od glob za prekrške se na mesec v občinski proračun steče različna višina sredstev. Avgusta lani denimo zgolj nekaj več kot 16 tisoč evrov, aprila pa kar petkrat več, to je 90 tisoč evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.