Slovenija
13 ogledov

Mesto ponudilo skladišče

Gajo je zatrdil, da stroškov deložacije ne namerava nikoli plačati. (Foto: Saša Žurnal24 main
Jazz Club Gajo. Izvršitelj včeraj dokončno izpraznil prostore.

 

Sodni izvršitelj Marijan Hojs je včeraj zjutraj s pomočjo selitvenega servisa začel prazniti Jazz Club Gajo, ker ga nekdanji najemnik Drago Gajo ni izpraznil sam. Ta je poklical policiste, ki pa so izvršbo dovolili.

Danes je šele šesti delovni dan od prvega prihoda izvršitelja, je povedal Gajo in poudaril, da so se 10. junija dogovorili, da bo za praznjenje lokala na voljo deset delovnih dni. Hojs pa je dejal, da je v sklepu sodišča naveden desetdnevni rok in ne deset delovnih dni. Gajo je opozoril, da njegove lastnine niso popisali, Hojs pa je pokazal na oštevilčene škatle. Gajo je sicer sam odnesel le del predmetov, med njimi klavir in nekaj dokumentov, saj mu po njegovih besedah izvršitelj ni dal možnosti, da bi v njegovi prisotnosti prostore praznil.

Medtem se je Gajo že sestal z županom Zoranom Jankovićem, s katerim sta se pogovarjala o nadomestnih poslovnih prostorih za klub. "Lokacije, ki so zanj zanimive, niso na voljo v zelo kratkem času," je dejal župan, ki se sicer v odločitev sodišča o deložaciji ne želi vpletati. Mestna občina Ljubljana bo Gaju na Poljanski cesti zagotovila skladišče za inštrumente, arhiv in pisarno, o novi lokaciji pa nista želela govoriti ne župan ne Gajo. Župan je ob tem dejal, da dejavnost Jazz Cluba Gajo vsebinsko podpira, saj mu je občina dala tudi denar. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.