Slovenija
20 ogledov

Mesto potrebuje razvoj

Matej Arčon, župan Nove Gorice. (Foto: Nace Novak) Žurnal24 main
Volitve. Matej Arčon v boj za župana. Njegovi glavni tekmeci še niso znani.

“Mislim, da Nova Gorica potrebuje župana, ki bo pripravljen priznati, da sam vsega ne zna in ne zmore, vendar zna in zmore povezati vse tiste ljudi, ki so sposobni in pripravljeni delati, da bo naše mesto naredilo razvojni preboj, ki ga nujno potrebuje,” je v petek povedal 37-letni Matej Arčon.

Novogoriški podžupan iz vrst LDS in državni svetnik, ki se s politiko dejavno ukvarja vse od študentskih let, je v družbi predsednice LDS Katarine Kresal in predsednika pokrajinskega odbora LDS ter nekdanjega novogoriškega župana Črtomirja Špacapana tako uradno napovedal svojo kandidaturo za župana Mestne občine Nova Gorica na jesenskih lokalnih volitvah.

Boj za podporo
Brez kandidatov. Stranki DeSUS in SLS ter tri liste, ki imajo v tem mandatu svoje predstavnike v mestnem svetu – tako vsaj kaže –, ne bodo imele svojih kandidatov za župana, zanimivo pa bo, katerega od kandidatov, ko bodo ti znani, bodo podprle.

Drugi še čakajo
Kandidaturo za novogoriškega župana sta že napovedala tudi mestni svetnik Miran Mullner (SNS) in podjetnik Oton Filipič (NSi), v mestnih odborih SD in SDS pa so še naprej skrivnostni. Ali se bo aktualni župan in poslanec Mirko Brulc (SD) spustil v boj za tretji mandat, naj bi bilo predvidoma znano ta teden. Če se Brulc ne odloči za kandidaturo, se bo za županski stolček potegovala njegova strankarska kolegica in zdajšnja podžupanja Darinka Kozinc. SDS naj bi svojega kandidata predstavila v roku enega meseca. Tudi v stranki Zares še iščejo primernega kandidata. V Zvezi za Primorsko imajo trenutno v igri dve imeni, odločitev pa naj bi padla v 14 dneh.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.