Slovenija
34 ogledov

Metalci niso dali milijona

Metalcamp. Festival ob Soči na leto obišče okoli deset tisoč ljudi; dobršen del Žurnal24 main
Metalcamp in Sazas. Dosegla sporazum o “položnici” oziroma tožbi za 914 tisoč evrov.

“Do Združenja skladateljev in avtorjev za zaščito glasbene avtorske pravice Slovenije (Sazas) smo poravnali vse dolgove, a ne toliko, kolikor bi na začetku po njihovem morali (skoraj milijon evrov, op. a.), dogovorili smo se namreč za pošteno ceno. Zadevo smo rešili in obe strani sta zdaj zadovoljni. Tako so za letošnji Metalcamp stvari tudi okoli tega bolj jasne. Z njimi smo imeli sicer res dolge debate, a na koncu se je vse dobro izšlo,” je pojasnila Ana Lipec iz ekipe Metalcampa. Konkretnega zneska ni hotela izdati, saj, kot je dejala, pri njih o številkah ne govorijo.

Položnica je bila tožba za 914 tisoč evrov
So pa o konkretnih številkah govorili pred dobrim letom – kot smo poročali v Žurnalu24 (14. aprila 2009), je na Metalcamp s Sazasa prispela “položnica” (plačilo dolgov) za skoraj milijon evrov. Takrat je eden od organizatorjev Metalcampa Roman Fileš trdil, da jim je Sazas očitno zaračunal tudi kampiranje. Sazas se je pozneje na trditve Metalcampa odzval in zanikal, da bi bila to položnica, potrdil pa, da je znesek (približno 914 tisoč evrov) pravzaprav višina tožbe za vsa leta nazaj in da je vanjo vključenih več koncertov tega organizatorja, tudi nekateri iz Orto bara in Cvetličarne.

Jutri bodo sklenili magični krog
Metalcamp, ki se v Tolminu odvija že od ponedeljka, bo trajal še danes in jutri. Nocoj bo kot glavna atrakcija nastopila ameriška skupina Exodus, jutri pa bo potekal Magic Circle (Magični krog), ki je nekakšen festival znotraj festivala, za katerega boste morali vstopnice kupiti posebej; zanj velja druga cena (80 evrov). Na njem bodo nastopili Američani Manowar, ki v Nemčiji igrajo tudi pred večdesettisočglavimi množicami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.