Slovenija
43 ogledov

Metali so jih v brezno in zažigali

1/35
Žurnal24 main
V dopoldanskih urah so v Mislinji izvedli preizkus varnosti avtomobilov predelanih na plin. Jeklene konjičke so vrgli v prepad, jih zažigali ter prerešetali.

"O ekoloških prednostih plina kot pogonskega goriva je bilo že precej povedanega, opažamo pa, da se pri velikem številu uporabnikov oziroma voznikov pojavljajo pomisleki zaradi varnosti le tega ekološko in ekonomsko sprejemljivejšega goriva. Da razbijemo omenjene stereotipe bomo naredili ekstremni preizkus varnosti avtoplinskega sistema," je dejal Jurij Koprivnikar, predstavnik podjetja PLINEKS d.o.o., ki je organiziralo dogodek.

Spektakularne fotografije preizkusa si oglejte TUKAJ.

Preizkus je potekal v treh korakih:
1. Vozilo z avtoplinskim pogonom so spustili v 75 metrski prepad in tako simulirali hudo prometno nesrečo.
2. Sledil je zažig dveh enakih vozil, izmed katerih je bilo eno gnano na bencin, drugo pa na avtoplin. Tovsten preizkus omogoča vzporedno primerjavo varnosti obeh pogonov pri nesreči s požarom.
3. Na strelišču so nato z različnim strelnim orožjem streljali v avtoplinski rezervoar in tako preizkusili trdnost rezervoarjev, kateri se uporabljajo za avtoplin.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.