Slovenija
8 ogledov

"Mi smo najcenejši!"

Prihodnje leto bo Gen I začel prodajati elektriko končnim odjemalcem v Avstriji, Žurnal24 main
Gen I. Na Petrolovo akcijo za elektriko odgovarja s svojo.

“Ugodnejši smo tudi od Petrolovih minus 15 odstotkov.” Tako je novo prodajno akcijo družbe Gen I pospremil predsednik uprave Robert Golob. Gen I bo s 1. oktobrom za 3–20 odstotkov znižal cene iz osnovnega cenika, novi gospodinjski uporabniki pa bodo za prvi račun plačali le en evro, pri čemer Gen I ne bo zahteval časovne vezave. Povprečen prihranek bo po njihovih izračunih 53 evrov.

“Hudoben scenarij je, da gre kateri od naših odjemalcev za dva meseca k Petrolu, potem pa pride nazaj kot nov odjemalec in dobi nagrado. Najbrž bo kdo to izkoristil. Pa kaj, treba je širiti zavest, da je elektrika tržno blago.”

Novim malim poslovnim odjemalcem bodo en mesec plačali le energijo; povprečno naj bi prihranili 113 evrov. Gen I je imel konec julija 10.127 gospodinjskih odjemalcev.

Poraba elektrike v prvih osmih mesecih je bila sedem odstotkov višja kot lani, je včeraj objavil statistični urad. Golob je prepričan, da to še ne bo povzročilo podražitve. “Dokler več elektrike izvozimo, kot uvozimo, višja poraba elektrike ne vpliva bistveno na ceno,” je prepričan Golob.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.