Slovenija
33 ogledov

“Michelin” zapušča Savo

“Moj naslednik je odličen kuhar, zato je prav, da povsem samostojno nadaljuje zg Žurnal24 main
Kuharski mojster. Andrej Kuhar odhaja k Mercatorju.

Andrej Kuhar, priznani kuharski mojster z Michelinovo zvezdico, odhaja z Bleda in končuje petletno sodelovanje s Sava Hoteli Bled (SHB).

Govorice je včeraj potrdila Alenka Bešter iz službe za stike z javnostmi v SHB, zanikala pa je, da je razlog v plačilu. “To vsekakor ne drži. Gospod Kuhar se je odločil za sodelovanje z Mercatorjem, kjer so mu ponudili zelo mikaven in zanimiv projekt,” je pojasnila. Kuhar je septembra prevzel vodenje Gourmet restavracije Promenada, ob njenem odprtju pa je Fedja Pobegajlo, predsednik uprave SHB, napovedal začetek oživitve blejske promenade in prihod zahtevnejših gostov.

Volčič namesto Kuharja
Kuhar je skrbel tudi za izobraževanje mladih kuharjev v Savinih hotelih, z njegovim imenom in vrhunsko ponudbo pa so v restavraciji aprila ustvarili za 24 odstotkov več prihodkov kot v istem obdobju lani in za sedem odstotkov presegli načrtovani promet. Kuharja bo zamenjal mladi kuhar Bine Volčič, ki je vodil kulinariko v hotelu Livada Prestige v Termah 3000, usposabljal se je na šoli vrhunske francoske kuhinje Le Cordon Bleu, njuna primopredaja pa bo junija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.