Slovenija
53 ogledov

Microsoft plača, če zamenjate Appla

Microsoft surface book Microsoft
Microsoft je tudi ponekod po Evropi zagnal program ob nakupu nove Microsoftove naprave, po katerem je vsak, ki prinese staro napravo, vključno z Applovim računalnikom, deležen dodatnega popusta.

Microsoft se skuša z vsemi sredstvi uveljaviti tudi kot proizvajalec različnih pametnih naprav, kar priča tudi nedavno predstavljena nova generacija naprav vključno s hibridnim računalnikom surface book, ki naj bi bil neposredni konkurent Applovemu "kralju" macbooku pro. Hibridna tablica surface 4 pa konkurira denimo macbook airu, medtem ko surface 3 kaže zobe ipadu pro, ki je prva Applova tablica s fizično tipkovnico.

Microsoft je v osmih državah sveta zagnal program, po katerem so kupci v primeru nakupa naprave z Windows 10 operacijskim sistemom deležni dodatnih popustov, če prinesejo rabljeno računalniško opremo, kamor sodijo tako tablice in hibridi, kot prenosniki, namizni računalniki in računalniki tipa "vse-v-enem". Pogoj je, da naprava še vedno kolikor toliko deluje, torej da ni uničena prek možnosti popravila. 

Še posebej v ZDA imajo pri Microsoftu radi tiste, ki so pripravljeni za njihovo novo napravo zamenjati Applov macbook prenosnik. Tako so po tamkajšnji shemi takšni kupci upravičeni do popusta v višini kar 300 dolarjev (264 evrov), za ostale naprave pa 200 dolarjev (176 evrov). Ne glede na vrednost.

V Evropi so subvencije sicer nižje. Trenutno je program znotraj EU na voljo le v Veliki Britaniji, Franciji in Nemčiji. V slednjih dveh tako kupec za napravo, ki je vredna vsaj 799 evrov, prejme 100 evrov subvencije, nad 499 evrov prejme 75 evrov, nad 350 evri pa 50 evrov, ne glede na to, ali gre za iOS ali Windows odsluženo napravo. Sprejemajo pa tudi Googlove chromebooke.

Le en za Slovence precej neugoden pogoj je vmes - za pridobitev subvencije je potrebno biti državljan dotične države. Prosti pretok blaga in ljudi znotraj EU gor ali dol.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.