Slovenija
18 ogledov

Microsoft predstavil svoj tablični računalnik

Microsoft Surface
1/5
Reuters
Microsoft je predstavil izjemno lahek in tanek tablični računalnik Surface.

Tablični računalnik (na voljo bosta dve različici: Windows RT in Windows 8 Pro) ima 10,6-inčni HD zaslon in vgrajen podstavek za zaslon, ki bo omogočal lažje gledanje filmov in televizijskih oddaj.

Sestavljen je iz dveh delov: zaslona in tipkovnice, ki ju lahko ločite med seboj. Različici RT in 8 Pro se razlikujeta v teži (prva tehta 676 gramov, druga 903 gramov), debelini (RT: 9,3 milimetra, 8 Pro: 13,5 milimetra) in velikostjo pomnilnika (pri RT boste lahko izbirali med 32 in 64 GB pomnilnika, različica 8 Pro pa bo imela 64 ali 128 GB pomnilnika).

V Microsoftu tako z novim tabličnim računalnikom želijo hkrati konkurirati Applovemu iPadu in izdelovalcem prenosnih računalnikov, poroča Reuters. Predstavniki podjetja na predstavitvi naprave niso želeli povedati, kolikšna bo cena tabličnega računalnika. Na prodajne police naj bi verzija RT prišla to jesen, tri mesece kasneje pa še verzija 8 Pro.

"Ne zdi se mi, da bo to ubijalec iPada, ampak ima pa veliko potenciala," je dejala analitičarka iz podjetja Forrester Sarah Rotman Epps.

"Naprava sproža več vprašanj kot odgovorov. Zgodba, ki jo je danes sporočil Microsoft, je nepopolna. Osredotočili so se na inovacijo izdelka, niso pa govorili o storitvah, unikatnih Microsoftovih značilnostih, ki bi izdelek lahko naredile izjemen."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.