Slovenija
20 ogledov

Microsoft v ponedeljek v boj za tablično krono?

Windows 8 EPA
Za ponedeljek je Microsoft napovedal predstavitev novega izdelka. Po spletu se ugiba, da bo šlo verjetno za tablični računalnik, ki bo poganjal nov operacijski sistem Windows RT.

Medtem ko bo na opercijski sisem Windows 8 predvidoma potrebno počakati do oktobra, bi podjetje Microsoft že v ponedeljek lahko predstavilo prvo tablico, ki bo poganjala operacijski sistem Windows RT.

Če gre pri Windows 8 za naslednika Windows 7 in bo deloval tako na klasičnih kot na tabličnih računalnikih, gre pri Windows RT za operacijski sistem, izključno namenjen tabličnim računalnikom.

Novi operacijski sistem bo po napovedih deloval izključno na mobilnih ARM procesorjih. Poleg tablicam prilagojenega pogleda Metro bo vključeval tudi iz klasičnih računalnikov poznan izgled Windowsov, za razliko od Windows 8 pa bodo na njem tekli le posebej prilagojeni programi. Na njem tako programov na osnovi x86 / x64 ne bo mogoče poganjati.

Obstaja možnost, da bo Microsoft novo tablico predstavil skupaj s finsko Nokio, ki je že pred časom napovedala tablični računalnik z operacijskim sistemom Windows 8. Podjetji sta namreč pred časom sklenili partnerstvo predsvem na področju mobilne telefonije.

Nokio je kot največjega proizvajalca mobilnih telefonov na svetu pred kratkim prehitel Samsung, podjetje pa se otepa z zelo slabimi poslovnimi rezultati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.