Slovenija
10 ogledov

Microsoft z IE9 dohitel konkurenco

S posodobljenim brskalnikom Internet Explorer 9 v preizkusni različici si Microsoft želi temeljito premešati karte na trgu spletnih brskalnikov.

IE9, ki je kljub statusu še nedokončanega izdelka (beta) že primeren za domačo rabo, prinaša nekaj bistvenih novosti in je po zmogljivostih ujel korak z glavnima konkurentoma Firefoxom in Chromeom.

Najopaznejši napredek je Microsoft naredil pri uporabniškem vmesniku, ki je prečiščen in sledi minimalističnemu vzorcu, ki ga je prvi začrtal Googlov Chrome. Brskalnik ima vgrajeno podporo novi spletni tehnologiji HTML5, nalaganje spletnih strani je strojno pohitreno zaradi izrabe moči večjedrnih procesorjev in zmogljivih grafičnih kartic sodobnih računalnikov. Razvijalcem je namenjena boljša podpora standardom, po navedbah Microsofta pa je IE9 zaradi uporabe najnovejših varnostnih tehnologij tudi najbolj zaupanja vreden spletni brskalnik.

Če vam je všeč Žurnalova spletna stran, si po namestitvi IE9 samo potegnite ikonico Žurnala iz naslovne vrstice v opravilno vrstico – tako boste lahko kar iz Windowsov hitro prebrali najnovejše novice na našem portalu.

IE9 končno tudi prinaša upravljavca prenosov datotek, ki je bil standardna oprema konkurenčnih brskalnikov že nekaj let, uporabniki pa si bodo priljubljene spletne strani lahko pripeli kar v opravilno vrstico Windowsov 7. 

IE9 je brezplačno na voljo tudi v slovenščini na spletnem naslovu IE9.si. Namestiti si ga je mogoče na računalnike z operacijskima sistemoma Windows Vista in 7.

Konkurenca med tem ne počiva: Firefox je izdal predogledno različico 4, ki poleg podobno minimalistične zasnove vmesnika, kot jo ima IE9, prinaša tudi sinhronizacijo nastavitev med več napravami in grupiranje zavihkov, Chrome pa je pred kratkim v različici 6 še izboljšal hitrost nalaganja spletnih strani.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.