Slovenija
1724 ogledov

Migracijski center v Radencih? To pravi vlada

azilni dom Logatec Saša Despot azilni dom Logatec
Na vladi zagotavljajo, da bodo glede migracijskih centrov vedno delovali v skladu z voljo lokalne skupnosti.

Nas vladi so se odzvali na navedbe župana Radencev Romana Leljaka, ki je na družbenem omrežju X zapisal, da je Gibanje Svoboda Radenci brez vednosti Občinske uprave in župana, ponudila Dijaški dom Radenci za migracijski center v Radencih"Ne drži, da bo v dijaškem domu v Radencih migracijski center. Urad vlade RS za oskrbo in integracijo migrantov ni nikoli prejel ponudbe za vzpostavitev migracijskega centra v Radencih," so sporočili z vlade.

"Mojster laganja in zavajanja"

Navedbe Leljaka so na vladi označili za lažne in manipulativne. Navedbe so zanikaki tudi v Gibanju Svoboda: "Župan Občine Radenci, gospod Roman Leljak, je znova dokazal, da je mojster laganja in namernega zavajanja. Očitno mu ni pod častjo grobo lagati svojim občankam in občanom. To počne z enim samim namenom – zagotoviti si udobno vladanje še naprej! Gibanje Svoboda nikoli ni načrtovalo, da bi dijaški dom postal migracijski center. V Gibanju Svoboda vedno poudarjamo, da je vse pomembne odločitve na lokalnem nivoju treba sprejeti v soglasju z občani in občankami," so zapisali v Gibanju Svoboda. 

Po letu dni spet lokalne volitve

Radence so v zadnjem obdobju Radence obiskali predsednik stranke Robert Golob, minister za obrambo Marjan Šarec, ministrica za digitalno preobrazbo Emilija Stojmenova Duh in predsednica Državnega zbora, Urška Klakočar Zupančič. Leljak je na podlagi tega sklepal, da se dogovarjajo za vzpostavitev migracijskega centra.

"To so storili zato, ker se v Gibanju Svoboda zavedamo, da stojimo pred najpomembnejšimi volitvami do sedaj. V Gibanju Svoboda namreč ocenjujemo, da so to najpomembnejše lokalne volitve v zgodovini občine Radenci, saj se močan občinski svet lahko zoperstavi volji župana Romana Leljaka," pa so sporočili z Gibanja Svoboda. V nedeljo bodo namrečv Radencih potekale predčasne volitve, ki so bile razpisane po odstopu devetih članov občinskega sveta. Le dobro leto pa zadnjih lokalnih volitev bodo občani ponovno odločali o sestavi občinskega sveta, ki je bil minulo leto razdeljen na pol. 

*Fotografija je simbolna

sergeja.hadner@styria-media.si