Slovenija
5 ogledov

Miklavčič še ni ponudil odstopa

Žurnal24 main
Minister za zdravje Borut Miklačič odstopa še ni podal, Ploštajnerjeva pa je svoj odstop že ponudila.

Da sta minister za zdravje Borut Miklavčič in ministrica za lokalno samoupravo Zlata Ploštajner napovedala odhod, je danes premier Borut Pahor sporočil članom predsedstva Socialnih demokratov na seji.  

Miklavčič še ne, Ploštajnerjeva da
"Na predsedstvu nisem bil, ne vem, kaj je Pahor rekel. Midva sva se pogovarjala o mojem zdravstvenem stanju že pred mesecem dni in seznanil sem ga s tem, da so mi zdravniki priporočili oziroma zahtevali, naj več kot štiri ure dnevno ne delam. Pa tudi več kot toliko težko zmorem. Dogovorila sva se, da še razmisliva. Če se moje zdravstveno stanje ne bo izboljšalo, bo predsednik moral poiskati drugega ministra. Najin dogovor je bil, da s pomočjo sodelavcev, ki so prevzeli nekoliko več dela, delo opravljam normalno naprej,'' je za zurnal24.si dejal minister Miklavčič.

Upa, da bo zdržal do novega leta, saj bi rad zaključil nekatere projekte na področju investicij, predvsem pa si želi spraviti v proceduro zakon o zdravstvenih dejavnostih.

Osebni in zdravstveni razlogi
V službi vlade za lokalno samoupravo in regionalno politiko pa so za STA povedali, da je Ploštajnerjeva v tem tednu ponudila svoj odstop, in sicer iz osebnih in zdravstvenih razlogov. Podrobneje naj bi svojo odločitev pojasnila v začetku prihodnjega tedna.

Ploštajnerjeva je odhod omenjala že večkrat, Pahorjevo ekipo naj bi zapustila že v kratkem. V DeSUS (Ploštajnerjeva je njihova ministrica) pa so na njen odhod že pripravljeni. Kot je za POP TV dejal predsednik stranke Karl Erjavec, bodo vztrajali, da resor ostane njihovi stranki, pripravljenih pa imajo že nekaj imen.

Še brez imen
Kot je še povedal tiskovni predstavnik SD Denis Sarkić, ki se je odzval na poročanje našega portala, ne gre za rekonstrukcijo vlade, saj naj bi do zamenjav oziroma iskanja novih kandidatov prišlo šele, ko bosta ministra tudi formalno podala odstop. 

 

Zavajanja, ki prizadenejo

Da naj bi se stolček majal tudi Vlačiču, pa je Sarkič že zanikal. Vlačič je po njegovih besedah sporočil, da ''nikoli ni razmišljal, da bi zapustil vlado'' in so ga zato ''takšna zavajanja medijev in dezinformacije zelo prizadele''.

Vprašljiva tudi Vlačič in Gaspariju
Po poročanju nekaterih medijev sta pod vprašajem tudi mandata prometnega ministra Patricka Vlačiča in ministra za razvoj Mitja Gasparija. Vlačič naj bi bil po poročanju RTVS na udaru predvsem zaradi imenovanja nove uprave Darsa. POP TV pa je poročala, da si Gaspari želi oditi na OECD.

O priključitvi ni bilo govora

Na naše vprašanje, ali lahko zaradi neučinkovitosti črpanja evropskih sredstev pričakujemo priključitev ministrstva za lokalno samoupravo k ministrstvu za razvoj, ki ga vodi Mitja Gaspari, je Sarkič odgovoril, da o tem danes ni bilo govora.

Tihi sestanek
SD se je tokrat sestal mimo javnosti, na sestanek pa sta ob ministrih in poslancih priletela tudi evropska poslanca Tanja Fajon in Zoran Thaler. Čeprav naj bi šlo za dolgo vnaprej načrtovano srečanje s standardnim programom, so se pojavila tudi ugibanja, da v največji vladni stranki za zaprtimi vrati pretresajo mogočo rekonstrukcijo vlade.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.