Slovenija
38 ogledov

Mikuž pričal proti Prijatelju

Robert Časar je o Mikužu (na sliki) dejal, da je policijski tajni agent ter da s Žurnal24 main
V Kopru se nadaljuje sojenje proti poslancu SNS Srečku Prijatelju. Kot priča je nastopil Marjan Mikuž.

Prijatelj je v priporu od 13. marca, potem ko so ga 9. marca policisti pridržali, ko je od novogoriškega podjetnika Marjana Mikuža  prejel več kot 300 tisoč evrov.

Šlo naj bi za denar iz domnevno spornih poslov, povezanih s prodajo zemljišča na Orleški gmajni pri Sežani za logistični center Luke Koper, zaradi česar naj bi bila Luka Koper oškodovana za 3,8 milijona evrov. Obtožbo je okrožno državno tožilstvo vložilo 21. maja.

Mikuž je na sojenju dejal, da Prijatelja pozna šest let. Spoznal ga je v trenutku, ko je zanj prodajal njegovo družinsko hišo. Prijatelj je namreč Mikuža, ki je nepremičninski agent, prosil za pomoč pri prodaji hiše. Nekaj let za tem sta se dobila ob nekem poslovnem sodelovanju. Začela sta sodelovati pri nepremičninskih poslih, kjer je Prijatelj Mikužu pomagal iskati kupce.

sojenje, Sre%C4%8Dko Prijatelj, Marjan Miku%C5%BE | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main





Ob priložnosti sta se dogovorila, da Prijatelj Mikuža spozna z Robertom Časarjem in so prišli na idejo, da sklenili posel za nakup zemljišče za morebitni logistični center Luke Koper.

Časar je bil za to in so se začeli dogovarjati z lastniki tega zemljišča, a po številnih zapletih se Luka Koper ni odločila za posel. Po propadlem poslu je Prijatelj vztrajal, da si zasluži neko provizijo in je tudi pregovarjal Mikuža, da je pošteno, da tudi Časar dobi neko provizijo in sta mu enkrat nesla 50 tisoč evrov, drugič pa 40 tisoč evrov.

Kot je povedal Mikuž je Prijatelj v različnih časovnih zamikih dobil 34.000, 50.000, 30.000, 15.000, 150.000 in 50.000 evrov.

Prvi večji konflikt med Prijateljem in Mikužem je po besedah Mikuža nastal kmalu po parlamentarnih volitvah. Prijatelj je na vsak način hotel 500 tisoč evrov provizije. Sestala sta se v nekem lokalu v Divači in je Prijatelj Mikužu, kot je dejal slednji, rekel, da mu bo pobil vso družino. Mikuž je Prijatelju že dal 150 tisoč evrov provizije. Skupaj je tako Prijatelj dobil 329 tisoč evrov provizije.

Zaradi groženj s pištolo sta potem podpisala nek dogovor, da bo Mikuž v prihodnje Prijatelju, ko bo finančno zmogel, dal 250 tisoč evrov provizije. Grožnje so se nato samo še stopnjevale, dokler ga ni Mikuž januarja 2010 prijavil policiji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.