Slovenija
3224 ogledov

Milanu Brglezu vdrli v račun

Milan Brglez
Evropskemu poslancu Milanu Brglezu so v četrtek neznanci vdrli v račun na družbenem omrežju Facebook in ga po odvzemu administratorskih pravic izbrisali, so danes sporočili iz njegove pisarne.

Brglez je dogodek pospremil s besedami, da nekomu njegova stališča in način, na katerega komunicira, niso všeč.

Brglez je nenavadno dogajanje na svojem računu opazil kmalu po objavi čestitke ob dnevu državnosti. Takoj po pojavu nenavadnih aktivnosti na svoji strani na Facebooku je temeljito preveril vse značilnosti svojega računa. Ko je želel zamenjati geslo, je ugotovil, da nad računom nima več administratorskih pravic. Zlorabo je prijavil Facebooku, dve uri pozneje pa je bil račun - s strani neznancev - že izbrisan, so pojasnili iz njegove pisarne.

"Kljub temu da sem sam ravnal skladno z vsemi preventivnimi ukrepi, sem postal žrtev kibernetskega napada. Nekomu moja stališča in način, na katerega komuniciram z javnostmi, niso všeč. Nekomu grem 'na živce', zato me je želel z digitalnim izbrisom simbolično in dejansko utišati," je ob tem sporočil Brglez in dodal, da taka sovražna dejanja pri njemu nimajo in ne bodo imela uspeha.

Novo stran na Facebooku bo Brglez odprl v kratkem, še napovedujejo v njegovi pisarni.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 14
  • kapibara 12:47 26.junij 2020.

    Včasih so se s boleznijo rak in neplodnost reklamiral.. sedaj se pa z vdori v računalnik in samo pošiljanjem moke.. Zanimivo in to samo tisto na levi/ levićarji opozicija.. .-)

  • bogdan76 11:44 26.junij 2020.

    Paravno Brgles ali ni šahist in še komunist in tudi mali kameleon ki stranke menja.

  • Ender3 11:37 26.junij 2020.

    Gremo stavit, da je zadaj SDS, samo oni imajo nočne more in preganjavico zaradi SD. Ivan, to je zavrženo dejanje, od tebe in tvojih ovčic.😎