Slovenija
24 ogledov

Milena in Vita prekinili z Unicefom

"Težko življenje mnogih otrok in žensk po svetu, žal pa vse bolj tudi pri nas do Žurnal24 main
Milena Zupančič in Vita Mavrič sta se umaknili s funkcije ambasadork slovenskega Unicefa. Razlog: odgovorov na obtožbe o nepravilnostih pri organizaciji nista dobili.

"Najbrž nikomur ni težko že na pamet izračunati, da iz 22 tisoč evrov v enem letu celo v kriznih časih lahko potegneš dva tisoč evrov obresti. Samo za primer, z dva tisoč evri cepimo sto otrok proti vsem otroškim boleznim," je v odstopnem pismu z mesta ambasadorke Unicefa zapisala šansonjerka in umetniški vodja Cafe Teatra Vita Mavrič.

Bojim se, da se zaposleni že nekaj časa ukvarjajo predvsem sami s seboj, da se prerivajo za položaje in vpliv.
Milena Zupančič, nekdanja ambasadorka Unicefa

Zgoraj omenjeni znesek je Unicef preplačal Pošti Slovenije, ta pa ga je vrnila šele leto pozneje. Med stvarmi, ki so jo zmotile, Mavričeva navaja še zgolj za nadaljevanje akcije Burkina Faso potrošenih 18 tisoč evrov. Zmotile so jo tudi nepravilnosti v finančnih poročilih.

Na nepravilnosti v poslovanju društva je ambasadorje že leta 2009 opozoril "takratni zaposleni" na Unicefu Blaž Fabjan, zadovoljivih odgovorov odgovornih na te obtožbe pa še vedno ni dobila, v pismu piše Mavričeva.

Odrezana tudi Milena Zupančič
"Bojim se, da se že nekaj časa zaposleni ukvarjajo predvsem sami s seboj, da se prerivajo za položaje in vpliv," pa piše igralka in ambasadorka Unicefa Milena Zupančič.

"Neuradno poslušam govorice, da se je nabralo kar nekaj nepravilnosti v delovanju društva. Občutek imam, da aktivnosti niso več usmerjene izključno v dobro otrok. To me skrbi, zato se v takem društvu ne vidim več," je zapisala v odstopni izjavi.

Dodaja, da so pri društvu z njo že prej pretrgali vso komunikacijo in da ne ve več niti tega, kdo sedi v organu društva.

Za komentar smo se obrnili na Unicef. Odgovorili so nam, da bodo odgovore zaradi smrti v družini direktorice, ki je tudi uradna govornica, lahko posredovali šele naslednji teden.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.