Slovenija
33 ogledov

Milijarda esemesov

Koliko SMS-sporočil pa vi v povprečju pošljete na dan? Delite svoje mnenje z nam Žurnal24 main
SMS-sporočila. Več kot milijardo smo jih Slovenci poslali leta 2010 – največ prek Mobitela, sledita Si.mobil, Tuš in Izi mobil.

Mobilna telefonija. Lani smo Slovenci poslali približno 1,3 milijarde  SMS-sporočil. Po številu vodi največji operater Mobitel, sledi pa mu drugi največji mobilni operater pri nas, Si.mobil.

SMS-sporočila 2010
Si.mobil
: 521 milijonov. Mobitel: 700 milijonov. Tušmobil: 110 milijonov.
Izi mobil: 12 milijonov. Skupno: 1,3 milijarde.

Podrli slovenski rekord
Si.mobilovi uporabniki so lani poslali 521 milijonov SMS-sporočil, kar je za 30 odstotkov več kot lani, in tako postavili nov rekord. Rekord pa so postavili tudi na Mobitelu – kot so nam sporočili, so njihovi uporabniki lani poslali 700 milijonov SMS-sporočil, kar je okoli dva milijona na dan. Tušmobilovi uporabniki so lani poslali približno 110 milijonov SMS-sporočil, pri Izi mobilu pa nekaj več kot 12 milijonov.

Od največjega do najmanjšega
Mobitelove grobe ocene, ki so nam jih posredovali včeraj, so bile, da so njihovi uporabniki lani poslali "le" okoli 350 milijonov SMS-sporočil. To smo tudi zapisali in posledično naj bi Si.mobil po številu poslanih esemesov prvič prehitel Mobitel. Danes pa nam je Mobitel poslal natančen izračun, ki kaže na to, da si poslana sporočila v Sloveniji vseeno sledijo glede na število uporabnikov mobilnih operaterjev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.