Slovenija
538 ogledov

Milijon evrov poniknilo

V enem od domnevno sporno prodanih stanovanj po naših informacijah zdaj stanuje Žurnal24 main
Goljufija. S slamnatimi kupci naj bi bil povezan tudi Ivan Simič, nekdanji šef Dursa.

Ovadba. Sodeč po dokumentih, do katerih smo se dokopali, naj bi se nekdanji prvi mož Davčne uprave Republike Slovenije (Durs) Ivan Simič znašel v združbi goljufov, ki so želeli oškodovati upnike družbe Lucija.

Kupnina je bila plačana. Stečajna upraviteljica ima pravico vlagati kazenske ovadbe. Več ne bom komentiral.
Ivan Simič

Sonja Krajnčič, stečajna upraviteljica podjetja Lucija, ki je v Spodnjih Pirničah zgradilo 16 stanovanj, namreč domneva, da je vodstvo družbe sklepalo navidezne kupoprodajne pogodbe. Slamnati kupci naj bi stanovanja večinoma plačevali z gotovino. A Krajnčičeva ugotavlja, da plačil oziroma denarnega toka ne morejo izkazati. “Vse, kar obstaja, so kopije zadolžnic, kjer je na listu papirja napisano, da naj bi kupci stanovanja plačali. Ker originalov ni, grafologinja avtentičnosti zadolžnic ne more potrditi,” pravi stečajna upraviteljica.

Ponarejali podpise?
Zgodba se je sicer začela zapletati konec leta 2008, ko je Bogdan Simič, direktor Lucije, storil samomor, vodenje družbe pa je prevzel Tomaž Pirnat in podjetje leto pozneje spravil v stečaj.

1,3 milijona evrov naj bi znašala škoda na račun upnikov družbe Lucija zaradi domnevno navidezne prodaje stanovanj.

Iz popisa nepremičnin, ki ga je leta 2008 pripravil Bogdan Simič, naj bi bilo razvidno, da šest stanovanj ni bilo prodanih. Vendar imajo domnevni kupci teh stanovanj kupoprodajne pogodbe iz leta 2007, na katerih je Simičev podpis. Stečajna upraviteljica zato sumi, da so podpisi ponarejeni.

S tožbami nad goljufe
Ker šest domnevno slamnatih kupcev ni predložilo dokazov o plačilu kupnine, je stečajna upraviteljica zoper njih vložila tožbe. Med njimi je tudi Mojca Zidar, prokuristka družbe Simič in partnerji, ki jo vodi Ivan Simič, nekdanji šef Dursa (ta sicer ni v sorodu s pokojnim direktorjem Lucije Bogdanom Simičem). Po vročitvi tožbe je Zidarjeva stanovanje prodala svojemu šefu Ivanu Simiču. Ker tudi v tej transakciji denarni tok ni prikazan, Krajnčičeva ugotavlja: “Tako Mojca Zidar kot Ivan Simič sta zavestno odtujila premoženje, da stečajna dolžnica v sodnem postopku ne bi mogla zahtevati stanovanja nazaj.”

Za pojasnila smo poklicali tudi Ivana Simiča, a je bil s komentarji skop. Vztraja, da je bila kupnina plačana, več pa ni želel povedati.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.