Slovenija
17 ogledov

Milijon evrov za svetovanje mladim

Študenti in dijaki se lahko na karierni center obrnejo prek elektronske pošte kc Žurnal24 main
Karierni center. Na univerzi so od leta 2008 individualno svetovali 200 študentom, po novem še več.

Univerza v Ljubljani je na razpisu ministrstva za visoko šolstvo pridobila nekaj več kot milijon evrov sredstev, ki jih bo namenila delovanju kariernega centra.

Zaposlitveni inkubator
V sklopu projekta so na fakultetah in akademijah vzpostavili mrežo kariernih svetovalcev. V kratkem pa bodo znova začeli izvajanje tako imenovanega Hollandovega testa poklicnih interesov, predstavitve delodajalcev na fakultetah in organizacijo obiskov v realna delovna okolja, pojasnjujejo na univerzi.

Za študente višjih letnikov bodo izvajali posebni zaposlitveni inkubator: organizirali bodo usposabljanja, kjer bodo študente učili pisanja življenjepisa, jih seznanili z delovno zakonodajo in pravicami, pripravili zaposlitveni načrt in simulirali selekcijski postopek. "Sestavljen bo iz psihološkega testiranja in simulacije intervjuja," še povedo na univerzi.

Od leta 2008 so na univerzi sicer individualno svetovali okoli 200 študentom, velikemu številu pa še po telefonu in elektronski pošti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.