Slovenija
23 ogledov

Milijon na poldrugi kilometer

Cesto od Stare Loke do vznožja Križne gore bodo v dolžini 1,5 kilometra razširil Žurnal24 main
Škofja Loka. Obnova do vznožja Križne gore je eden od ciljev prve etape Gorenjske panoramske ceste.

Investicija. Cesta Binkelj–Moškrin, ki vodi do vznožja Križne gore, bo, sodeč po napovedih škofjeloške občinske uprave, dokončana do septembra. Obnova spada v več milijonov evrov vreden projekt oblikovanja prve etape Gorenjske turistično-panoramske ceste po grebenih Škofjeloškega hribovja do Soriške planine, v katerem sodelujejo štiri občine; tudi Gorenja vas - Poljane, Železniki in Žiri.

Širitev ceste
Prva etapa Gorenjske turistično-panoramske ceste predstavlja integralni turistični produkt na območju Škofjeloškega hribovja,” so pomen obnove škofjeloškega odseka Binkelj–Moškrin poudarili pri občinski upravi. Cesto bodo občutno razširili, trasa je že začrtana, prav tako utrjujejo brežine. Predvidena je postavitev javne razsvetljave, pa tudi rekonstrukcija mostu ob vznožju in nova razgledna točka na Križni gori. Vrednost obnove kilometer in pol ceste presega milijon evrov, občina pa je dobro polovico pridobila iz evropskih nepovratnih sredstev.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 


Ni edina
Na prvi etapi Gorenjske panoramske ceste naj bi v štirih različnih občinah do konca leta sicer razširili in obnovili več kot sedem kilometrov cest. Ob Križni gori je predvidena še ena nova panoramska točka nad Občino Žiri, prav tako še en most na odseku Zgaga–Davča–Razpet.

Od Loke do Soriške
Obnova. 3,2 milijona evrov znaša skupna ocenjena vrednosti obnove funkcionalno neustreznih delov prve etape Gorenjske panoramske ceste, katere del je tudi cesta Binkelj–Moškrin do vznožja Križne gore. Prva etapa Gorenjske panoramske ceste od Škofje Loke do Soriške planine bo dolga 88.185 kilometrov.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.