Slovenija
83 ogledov

Milijonska podkupnina

Milan Mandarič naj bi po neuradnih informacijah s plačilom 1,2 milijona evrov ne Žurnal24 main
Toncity. Ovadili štiri direktorje, ki so mešetarili z zemljiščema v Kopru.
8 milijonov evrov premoženjske koristi naj bi si Milan Mandarič pridobil z nakupom zemljišč pod ceno.

Posli. Kriminalisti Policijske uprave Koper so junija končali obsežno preiskavo s področja gospodarskega kriminala in na tožilstvo podali ovadbe zoper štiri direktorje (neuradno so to Andrej Grahor, Milan Mandarič, Bojan Grom in Viljem Orel) ter tri družbe (Toncity Pacifik Investicije, Koperinvest in MM Investicije). Gre za preiskavo, povezano s prodajo zemljišča družbe Toncity Pacifik Investicije.

Nagrada za ugoden nakup

Kje nastopi Mandarič
Načrti. Okrog dva hektara veliko zemljišče ob Ferrarski cesti je v last pridobil poslovnež in direktor družbe MM Investicije Milan Mandarič, ki želi tam zgraditi poslovno-stanovanjski objekt s podzemno garažo.

Med ovadenimi je nekdanji direktor gospodarske družbe z območja Obale, osumljen zlorabe položaja ali pravic. Po ugotovitvah kriminalistov je konec leta 2007 v nasprotju z družbeno pogodbo, brez posebnega sklepa skupščine in brez vednosti lastnikov prodal osnovno sredstvo družbe, dve parceli na območju Obale. Družbi, ki jo je vodil, je s tem povzročil za dobrih osem milijonov evrov premoženjske škode. Toliko je namreč znašala razlika med ocenjeno vrednostjo nepremičnin skupaj z gradbiščem in kupnino, ki jo je družba plačala za te parcele. Večji del prejete kupnine je po ugotovitvah kriminalistov porabil za poplačilo svojih terjatev in terjatev družb direktorja z Obale, ki ga je napeljal v nezakonito prodajo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.