Slovenija
58 ogledov

Milijonske hipoteke

MOL bo podjetniku najprej v zameno ponudila 
odškodnino ali novo zemljišče. (Fot Žurnal24 main
Drenikov vrh. MOL bo lahko razlastninila podjetnika, ki želi graditi na Rožniku.

Ljubljana. Mestna občina Ljubljana (MOL) bo po novem lahko odvzela lastninsko pravico ali drugo stvarno pravico na zemljiščih znotraj Krajinskega parka Tivoli, Rožnik in Šišenski hrib, če bo to potrebno za ohranjanje naravnih vrednot, so včeraj sprejeli mestni svetniki.

Zahtevajo ovadbo
MOL si namreč prizadeva, da bi preprečila načrte podjetnika Jožeta Drofenika na Drenikovem vrhu, ki želi na zavarovanem območju star objekt nadomestiti z novo stanovanjsko hišo.

Pri tem Miha Jazbinšek, mestni svetnik Zelenih Slovenije, opozarja, da ima podjetnik na tem zemljišču za dobre tri milijone evrov hipotek. Občina bo sicer problem poskušala še rešiti z dogovorom in odkupom zemljišča oziroma bo podjetniku ponudila druge parcele. Svetniki pa ob tem zahtevajo, naj MOL proti njemu vloži kazensko ovadbo zaradi vandalizma, ker je podjetnik pešpot že spremenil v cesto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.