Slovenija
121 ogledov

Milijonski posel v Srbiji

Sebastjan Vežnaver je povedal, da nima nobenih zvez, prek katerih bi bil izbran. Žurnal24 main
Iz današnje primorske izdaje tiskanega Žurnala: uspeh. Podjetnik zmagal na javnem razpisu, vrednem sto milijonov dinarjev.

Nimam prav nobenih zvez, prek katerih bi bil izbran. Odločili so se izključno na podlagi ponujene cene in kakovosti izdelkov, ki smo jih ponudili. Srbski policiji smo prodali 80 težkih motorjev znamk Aprilia in Moto Guzzi, kakršne vozi tudi kalifornijska policija,” pove Sebastjan Vežnaver, koprski podjetnik.

Lani je v Srbiji ustanovil hčerinsko podjetje PVG (Piaggio, Vespa, Gilera), prek katerega je, kot pravi, po zaslugi svoje nekdanje športno-motoristične kariere že nekaj let generalni zastopnik te italijanske blagovne znamke tudi v Sloveniji.

Razpis srbskega ministrstva za notranje zadeve za nakup motorjev je bil vreden sto milijonov dinarjev oziroma skoraj milijon evrov. Kolikšen čisti zaslužek mu bo prinesel ta posel, ne pove, češ da gre za poslovno skrivnost. Na razpis se je med drugimi prijavila srbska Delta, eno od največjih podjetij v Srbiji in Črni gori, in sicer z blagovno znamko BMW.

Doma trg premajhen
Hčerinsko podjetje smo v Beogradu ustanovili zato, ker je tam velik trg. Pričakujem, da bo predstavništvo v Srbiji, imam ga tudi v Črni gori, v nekaj letih vsaj trikrat večje, kot je moje matično podjetje v Sloveniji. Letos bo imelo okoli 4,5 milijona evrov prometa,” pove Vežnaver. Po njegovih besedah je slovenski trg za te izdelke premajhen in ne dopušča možnosti razvoja oziroma nabave takšnih količin, ki bi bile pomembne tudi za proizvajalca. “Količine pa so seveda izjemnega pomena za nabavne cene,” razloži. Motorje za srbsko ministrstvo za notranje zadeve je s policijskimi svetlobnimi telesi opremilo slovensko podjetje 3 DIM iz Ljubljane.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.