Slovenija
42 ogledov

Milovanovič se otepa krivde

Šobo študenti pozivajo k odstopu s položaja. (Foto: Dejan Mijovič) Žurnal24 main
Nekdanji svetovalec Študentske organizacije Univerze v Ljubljani (ŠOUL) zanika, da je sodeloval pri podkupovanju delegatov na skupščini ŠOS. Predsednica ŠOS vse očitke prav tako zavrača.

V svoji izjavi za javnost Željko Milovanovič priznava, da so ga kriminalisti v zvezi s podkupovanjem delegatov res zaslišali, a da zaradi poteka preiskave podrobnosti zaenkrat ne sme razkrivati. "Ob tem eksplicitno zavračam kakršnokoli povezanost med menoj in vodstvom ŠOU Ljubljana v opisanem primeru. Ne glede na vse pa sem prepričan, da bo čas pokazal resnično plat zgodbe," pravi Milovanovič.

Ob tem dodaja, da ga ne preseneča, da je "del političnega obračunavanja", saj da je bil vedno "eden izmed tistih, ki so vedno glasneje kritizirali početje predsedstva Študentske organizacije Slovenije (ŠOS)". Pri tem izpostavlja zlasti elektronizacijo plačevanja sistema študentske prehrane, ki jo je izvedlo podjetje Margento iz skupine Ultra, katere lastnik je tudi minister Gregor Golobič.

Na koncu pa prst uperi še v predsednico ŠOS Katjo Šoba, češ da širi zavajajoče izjave, da ji je grozil, pri čemer proti Šobi ne izključuje "ustreznih pravnih postopkov". "Glede izjave o pismu imam ducat prič ter celo dokaz, da sem ji le dobronamerno namignil, da bo dobila dopis s strani ŠOU v Ljubljani, na podlagi katerega bi lahko preprečila nezakonit sklic skupščine ŠOS, ki se je zgodila prejšnji teden.

Če se gospodična Šoba počuti ogroženo oziroma nelagodno (kot je navajala v medijih) zaradi moje ugotovitve, da je po zmagi v oddaji Piramida 25. 5. 2010 na TVSLO postala arogantna ter da pozablja, da so ji več kot 90 % glasov priklicale študentske organizacije, je to njena legitimna pravica,"
končuje Milovanovič.

Šoba: "Stvari so jasne"
"Imam dokaze in priče o teh grožnjah, imam tudi SMS, ki mi ga je poslal, da so ga ostali opozorili, da je zvenelo kot grožnja," se je na Milovanovičeve očitke odzvala Šoba. Na vprašanje, kako komentira njegovo izjavo, da je žrtev političnega obračunavanja, pa Šoba pravi le, da komentar ni potreben: "Mislim, da so stvari tukaj jasne. Jaz nisem tista, ki so jo policisti pridržali."

Glede plačevanja škode, povezane z majskimi demonstracijami, ki naj bi po Milovanovičevih besedah šla iz študentskega denarja, pa Šoba pravi, da ima vse papirje, ki dokazujejo, da iz študentskega denarja v te namene ni šlo nič.

Spomnimo, minuli teden je potekala skupščina ŠOS, ki je bila po mnenju ŠOUL sklicana nezakonito. Sprejete so bile spremembe ustave, ki pomenijo tudi manjšo količino dodeljenega denarja ŠOUL, ki bo tako izgubila približno dva milijona evrov (kar je za tretjino manj, kot je ŠOUL lani prejel iz naslova koncesijskih dajatev). Predstavniki ŠOUL zaradi izbrisa pred manj kot 15 meseci niso imeli pravice glasovanja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.