Slovenija
2 ogledov

Mimo avtobusa v otroka

Voznica je zapeljala mimo avtobusa in zbila osemletnika. K sreči jo je odnesel le z odrgninami.

Na avtobusni postaji Hruševec v Straži pri Novem mestu je osebno vozilo zbilo osemletnega otroka. "Voznica je zapeljala mimo avtobusa, ko so otroci vstopali in izstopali in pri tem zbila otroka," so povedali na novomeški policijski upravi.

Otroka, ki je bil k sreči le lažje poškodovan, so z reševalnim vozilom odpeljali v bolnišnico. Kot so nam povedali na PU Novo mesto, ni nič hujšega, otrok ima le odrgnine.

Policija je voznici odredila alkotest, ki je pokazal, da ni bila v alkoholiziranem stanju. "Bo pa dobila plačilni nalog zaradi prekrška," so še povedali na policiji.

Voznik trčil v deklico tudi v Celju

Voznik je na prehodu za pešce trčil v deklico tudi v Celju, na Dečkovi cesti v bližini sejmišča Golovec. Nesreča se je že zgodila v torek okoli 15.45 ure, policija pa danes poziva morebitne očividce, da zaradi razjasnitve okoliščin nesreče pokličejo na številko 113 ali se oglasijo na policijski postaji.

Voznik vozila sivo-rjave barve je po nesreči ustavil in deklico vprašal, če je vse v redu z njo. Ponudil ji je tudi prevoz do doma oz. bolnišnice. Ko mu je deklica zatrdila, da je z njo vse v redu, je odpeljal. Deklica je pozneje poiskala zdravniško pomoč, ker so ugotovili, da se je v nesreči lažje poškodovala.

Komentarjev 1
  • mph 11:26 28.februar 2013.

    Mene samo zanima, zakaj razen alkotesta, ne dobijo takoj od Simobila, Mobitela, ... kjer pač dotična (včasih tudi dotični) podatek, da ni ravno takrat bil nekdo zelo busy s sestavljanjem sms-ja ali telefonskega klica.In zakaj policija nikoli ne nadzira ...prikaži več uporabe telefona, ustavljanja voznikov na predhodih za pešce, ... mi ni jasno. Pa sem jim že večkrat predlagal na njihov mail. V tej zmešani državi je nekaj čisto normalnega, da en voznik ustavi otroku na prehodu, ko je ta čakal 10 avtov, za katere je bil neviden, potem pa otrok še na sredini prehoda čaka, da bo šlo vsaj 10 slepcev mimo še na drugi strani. Mislim ..... Namesto inkasantstva bi bilo bolje, da bi se ukvarjali z resno preventivo.