Slovenija
61 ogledov

Mimoidoči roparja z milijonskim plenom zbili na tla

rop Žurnal24 main
Britanska policija je objavila posnetek varnostnih kamer, na katerih je jasno videti, kako mimoidoči roparja draguljarne zbijejo na tla in ga pridržijo do prihoda policije. Skupina treh estonskih kriminalcev je v Veliko Britanijo prispela le dan pred ropom v eni od zlatarn v Leedsu. Ukradli več kot 150 ur v vrednosti skoraj milijon funtov.

Eden od roparjev, ki je imel na glavi lasuljo in klobuk, se je pretvarjal, da je stranka in varnostnika prepričal, da mu je odprl vrata zlatarne. Na vratih je malce počakal, da sta vstopila njegova pomagača, s pištolo pa preprečil varnostniku, da bi posredoval.

Dvojica je nato iz izložb začela pobirati ure, tretji ropar pa je uslužbence ustrahoval s pištolo.

Po treh minutah so kriminalci zlatarno zapustili in se razkropili vsak na svojo stran. Mimoidoči na nasprotni strani ceste so medtem na dogajanje v draguljarni postali pozorni in poklicali policijo.

 

Ko je eden od kriminalcev želel oditi s prizorišča, so se trije moški opogumili, ga zbili na tla in ga pridržali do prihoda policije. Pri sebi je imel torbo s 64 urami, vrednimi skoraj pol milijona funtov, kladivo in šal. V žepu pa tudi povratno vozovnico za Manchester.

roparji | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
roparji | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
roparji | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

 

 

 

 

 

 

Policisti so kmalu našli tudi druga dva roparja, vsi trije so pristali v zaporu. 

Detektiv Phil Jackson je ob tem dejal: "To je bila zelo dobro organizirana kriminalna združba, ki je v našo državo prišla izključno z namenom, da okrade draguljarno. Imeli so dobro izdelan načrt, niso pa računali na pogumne posameznike, ki so dogajanje v zlatarni opazili. Čeprav nikoli ne spodbujamo takega ravnanja mimoidočih, ker je lahko zelo tvegano, so ti možje v tem primeru zelo pripomogli, da so roparji v ječi."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 22:42 01.december 2015.

    Ne sodt po obrazu ker videz lahko zelo vara. Včasih so največji kriminalci najbolj uglajeni gospodje.

  • mitjap 18:34 01.december 2015.

    ja? kam pa spadajo po tvoje? jaz ne vidim...

  • Ferluci 17:39 01.december 2015.

    Že po facah vidiš, kam spadajo.