Slovenija
47 ogledov

Minirali skale pod gradom Borl

Plaz Shutterstock
Potem ko je v torek zemeljski plaz zaprl cesto Ptuj - Zavrč na območju pod gradom Borl, so pristojni ocenili, da je potrebno zaradi nevarnosti dodatne porušitve nekaj skal razstreliti.

Miniranje so tako opravili danes v prihodnjih tednih pa bo sledil odvoz nasutega materiala, poroča spletni portal 24 ur.

Direkcija za ceste na svoji spletni strani navaja, da glede na količino materiala, ki se nahaja na vozišču, predvidevajo, da bo potrebno približno pet do šest tednov, da bo cesta vnovič prevozna.

Grad ni bil poškodovan

Grad Borl, pod katerim se je sprožil plaz, zaradi plazu ni bil poškodovan. Kot so minuli teden pojasnili na direktoratu za kulturno dediščino, je strokovni ogled gradu že bil opravljen, po njem pa je bilo ugotovljeno, da zaradi plazu novih poškodb na gradu ni. Je pa potrebno pridobiti strokovna izhodišča ustreznih služb za sanacijo brežine.

Zaradi plazu so najbolj prizadeti občani obmejnega Zavrča, za katere je bila omenjena cesta najbližja povezava s preostalim delom države. Tamkajšnji prebivalci morajo zaradi vožnje po lokalnih cestah trenutno prevoziti precej več kilometrov, prav tako bo nekaj časa motena oskrba omenjene občine. Cesta je sicer običajno zelo obremenjena tudi s tovornim prometom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.