Slovenija
22 ogledov

Minister bo sistem preverjal sam

Roman Jakič Saša Despot
Informatika na Morsu. Država je IBM plačala 1,3 milijona evrov za zagon, za vzdrževanje pa tri.

Minister za obrambo Roman Jakič naj bi, neuradno, v kratkem osebno med zaposlenimi na ministrstvu (Mors) preverjal, kako uporaben je informacijski sistem Sap (Islog) pri njihovem vsakodnevnem delu. Za sistem, ki bi ga morali uporabljati služba za logistiko na Morsu in Slovenska vojska, je država doslej plačala že skoraj 4,5 milijona evrov.

Je polom, in ne brezhiben!

Na Morsu delovanje sistema Sap (Islog) sicer hvalijo. Za določene zaposlene, ki ga v službi uporabljajo, in za številne poznavalce delovanja informacijskega sistema v javni upravi pa je ta “projekt pravi polom in niti ne deluje brezhibno, solidno, kaj šele uspešno”. Leta 2005 je ta sistem začel postavljati IBM Slovenija kot najugodnejši ponudnik, ki je za okoli tri milijone evrov Morsu prodal licence za uporabo in njegov nadaljnji razvoj sistema.

Tri leta pozneje so sistem delno in poskusno zagnali in ga do lanskega leta dodatno razvijali in nadgrajevali. Lani pa so na končnem uporabniškem testiranju informatiki na Morsu odkrili precej pomanjkljivosti in napak, ki naj bi jih sicer do konca leta 
odpravili.

Komentarjev 6
  • Scott 17:57 28.april 2013.

    Mirovnik z rdečo peterokrako zvezdo na prsih, na majici?Se namerno po komunistično delate norca ali ste resno bolan?

  • dragec 12:29 28.april 2013.

    kaj bluziš za velikega vodjo. Obramboslovski desni komunist . mirovnik, ali se dobro počutiš????

  • dragec 11:59 28.april 2013.

    darko prav imaš- kaj pa zgrešene odločitve na MORS - naj se javno pove koliko je to mil. EUR