Slovenija
2 ogledov

Minister Golobič za študente

Visokošolskemu ministru Gregorju Golobiču so predstavili tudi projekt gradnje ka Žurnal24 main
Minister za visoko šolstvo Gregor Golobič se je ob pomanjkanju študentskih sob zavzel za kampus.
"Najakutnejši je položaj, v katerem so primorski študenti, ki si s težavo uredijo bivanje med študijem. K tej težavi mislimo pristopiti zelo resno," je dejal minister za visoko šolstvo Gregor Golobič ob obisku Univerze na Primorskem (UP).

 

Gradnja kampusa

Koper. Kampus Sonce naj bi zgradili na parceli, na kateri je zdaj parkirišče za Barko v Kopru. Fakulteta za management in pedagoška fakulteta naj bi tam dobili svoje nove prostore, študenti pa dva študentska domova (enega s 170 in drugega s 130 ležišči).

Posamezne fakultete, študenti in rektor Rado Bohinc so mu včeraj predstavili številne težave, ki so se nakopičile v zadnjem času, minister pa jim je ob tem obljubil, da jih bo po svojih močeh poskušal rešiti.

Kampus Sonce
"Ministru smo predstavili načrt za gradnjo kampusa v Izoli in Kopru. Upam, da se bo v teh dneh uresničila tudi napoved o prenosu zemljišča za kampus Sonček," je dejal Bohinc. Koprski občinski svet bo namreč v četrtek končno razpravljal o neodplačnem prenosu zemljišča na UP, ta pa bo morala v zameno zagotoviti nadomestna javna parkirišča v enakem številu, kolikor jih je v uporabi danes, to je približno 450.

"Parkirišča bo UP poskušala zagotoviti z gradnjo garažne hiše prek javno-zasebnega partnerstva in oddajo te garažne hiše investitorju v upravljanje," je povedala Astrid Prašnikar, glavna tajnica UP.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.