Slovenija
17 ogledov

"Minister ima posluh"

“Lahko rečem, da smo se z ministrom Vlačičem uskladili pri večini naših zahtev,” Žurnal24 main
Luka Juri. Pooblaščenec koprske občine optimistično o DPN za pristanišče.

“Moram priznati, da je minister Patrick Vlačič pokazal velik posluh za potrebe mesta,” je po sredinem pogovoru z ministrom za promet dejal Luka Juri, vodja komisije koprske občine, ki je zadolžena za državni prostorski načrt (DPN) za pristanišče. Tega bi morali po napovedih predsednika uprave Luke Koper Gregorja Veselka sprejeti na včerajšnji seji vlade, a ga niso uvrstili niti na dnevni red.

V Luki so potezo vlade obžalovali, saj je dokument pripravljen že od aprila lani. Juri pa meni, da je to dobro znamenje, saj bo več možnosti za uveljavitev občinskih zahtev. Prepričan je, da je dokument mogoče sprejeti tak, kot je, občinske pripombe pa bi upoštevali pri njegovem izvajanju. “Lahko rečem, da smo se z ministrom Vlačičem uskladili pri večini od naših zahtev,” je še dejal.

Kaj je sporno za mesto
Juri je med spornimi točkami prostorskega dokumenta naštel dolžine vseh treh pomolov, podaljšanje drugega pomola s tako imenovano cevjo za privezovanje ladij z utekočinjenim naftnim plinom, to, da bi območje na koncu tretjega pomola uporabljala Slovenska vojska, ter skladiščenje razsutih tovorov, ki naj bi se na dolgi rok omejilo.

Vlačičev ne odškodnini
Z ministrstva za promet so v zvezi s sestankom z Jurijem povedali, da so se ob sodelovanju predstavniki ministrstva za okolje in prostor pogovarjali predvsem o možnih izboljšavah predloga DPN, ki jih je mogoče urejati z občinskim podrobnim prostorskim načrtom Mestne občine Koper. Poudarili pa so, da so predlog koprske občine v zvezi z odškodnino kot garancijo za uresničitev občinskih zahtev, o čemer je govoril koprski župan Boris Popovič, v celoti zavrnili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.