Slovenija
2412 ogledov

Minister iz kvote DeSUS na volitve z drugo stranko

Jože Podgoršek Saša Despot predstavitev kandidata za ministra za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Jožeta Podgorška
Minister za kmetijstvo Jože Podgoršek je sporočil, na kateri listi bo kandidiral na državnozborskih volitvah.

V stranki NSi so za STA potrdili, da bo minister za kmetijstvo Jože Podgoršek kandidiral na njihovi listi na prihajajočih državnozborskih volitvah. Več naj bi bilo znanega jutri, ko bosta o sodelovanju spregovorila predsednik NSi in obrambni minister Matej Tonin in Podgoršek.

Podgoršek je sicer v aktualno vlado Janeza Janše vstopil kot minister iz kvote DeSUS, ko je na ministrskem stolčku nasledil nekdanjo kmetijsko ministrico Aleksandro Pivec. Po izstopu DeSUS iz koalicije ob koncu leta 2020 pa se je odločil, da z ministrskega mesta ne bo odstopil. Kmalu za tem je Podgoršku prenehalo članstvo v DeSUS. Statut stranke namreč določa, da mora v primeru izstopa DeSUS iz vladne koalicije njen minister odstopiti. Če tega ne stori, pa mu preneha članstvo v stranki.

Stranka DeSUS se v zadnjem obdobju sooča z velikimi težavami. Odnosi med poslanci in vodstvom stranke so že dolgo časa na psu. Za izstop iz stranke se je odločilo več članov, med drugim poslanec Branko Simonovič, predstavnik za odnose z javnostmi poslanske skupine DeSUS Dejan Cesar.

Prestopi poslancev so v zadnjem obdobju vse pogostejši. Dosedanji poslanec Levice Željko Cigler je prestopil v poslansko skupino SD, poslanka Mateja Udovč je izstopila iz stranke Konkretno in iz poslanske skupine SMC, nepovezani poslanec Branislav Rajić, nekdanji poslanec SMC se je pridružil stranki SAB. 

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 7
  • ivo5 11:23 18.januar 2022.

    Še en pizdek, ki si rešuje kožo, da obdrži poslansko plačo. Sicer bi izpadel takoj.

  • Avatar Helliasta
    Helliasta 00:01 18.januar 2022.

    Dobrodošli v najboljši intimni klub - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m

  • jakec1575 21:17 17.januar 2022.

    3 mesece pred volitvami smo koncno izvedeli, kam vse je jansa podturil kukavicja jajca.