Slovenija
34 ogledov

Minister Marušič nad Živčec Kalanovo

(Foto: null) Žurnal24 main
S spornim posojanjem denarja ZD Izola, v katerega je vpletena Živčec Kalanova, se bo ukvarjalo zdravstveno ministrstvo. Slednje bo opravilo nadzor tudi nad Klokočovnikom.

Kot so sporočili iz zdravstvenega ministrstva, je minister Dorijan Marušič upravni nadzor v Zdravstvenem domu (ZD) Izola odredil zaradi informacij o ravnanju s premoženjem omenjenega doma.

Spomnimo, da je vršilka dolžnosti direktorice ZD Izola Gordana Živčec Kalan Mabri inženiring (MI) posodila 150 tisoč evrov denarja ZD Izola.

Direktorica MI Nevenka Žekić je za petkovo ljubljansko izdajo Žurnala24 dejala, da bodo denar vrnili v nekaj dneh.

Minister še nad Klokočovnika
Marušiča je presenetil tudi sklep arbitražne komisije, katere članica je bila tudi Živčec Kalanova, ki je 22. decembra s preglasovanjem obeh predstavnikov ZZZS odločila o sklenitvi pogodbe o izvajanju programa zdravstvenih storitev za obdobje med letoma 2011 in 2015.

"Minister Marušič je zato takoj zatem, ko je bil obveščen o sklepu arbitražne komisije, v sredo, 5. januarja 2011, sprejel sklep o izvedbi internega nadzora nad postopkom podeljevanja koncesije Zdravstvenemu zavodu za kardiovaskularno dejavnost Tomislava Klokočovnika," so zapisali na zdravstvenem ministrstvu in dodali, da je minister še istega dne v omenjenem zavodu odredil upravni nadzor nad dosedanjim izvajanjem koncesije.

Minister se je obrnil tudi na Urad za preprečevanje pranja denarja, in sicer v zvezi s finančnim poslovanjem in lastništvom Mabre.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.