Slovenija
857 ogledov

Minister med najobetavnejšimi mladimi svetovnimi voditelji

Mark Boris Andrijanič NSi Minister, pristojen za digitalno preobrazbo, Mark Boris Andrijanič, z velikimi koraki utira pot Slovenije med digitalno najbolj razvite države.
Svetovni gospodarski forum je Andrijaniča uvrstil med najobetavnejše mlade svetovne voditelje.

Svetovni gospodarski forum (WEF) je razglasil 110 najobetavnejših mladih svetovnih voditeljev za letošnje leto, starih do 40 let. Med njimi je tudi Slovenec, in sicer minister aktualne vlade, pristojen za digitalno preobrazbo Mark Boris Andrijanič.

"Navdušen sem, da sem postal eden izmed najbolj obetavnih mladih globalnih voditeljev. V čast mi je, da sem postal prvi Slovenec, ki se je v več kot 10 letih pridružil tej navdihujoči skupnosti. To je še eno priznanje moji državi in njenemu digitalnemu vodenju. Prihodnost se začne zdaj," je v četrtek tvitnil Andrijanič.

Odmevna uvrstitev med predstavniki 42 držav

Svetovni gospodarski forum je najbolj zagnane raziskovalce, inovativne podjetnike, aktiviste in obetavne politične voditelje za letošnje leto razglasil že pred dnevi. V njem so predstavnice in predstavniki 42 držav. Kot piše na uradni spletni strani WEF, bodo člani sodelovali v triletnem programu razvoja vodstvenih sposobnosti, ki jim bo pomagal doseči naslednjo stopnjo vpliva.

"Danes nagrajeni voditelji so na svojih področjih pokazali izjemno iznajdljivost in vizijo. Čeprav zastopajo različne sektorje, regije in področja, so si enotni, da bodo vodili k bolj vključujočemu in trajnostnemu svetu," je ob razglasitvi povedala vodja foruma mladih svetovnih voditeljev Mariah Levin.

Forum mladih svetovnih voditeljev je leta 2005 ustanovil izvršni predsednik WEF Klaus Schwab, da bi pomagal oblikovati svetovne voditelje, ki imajo lastnosti, da prevzamejo odgovornost za ustvarjanje trajnejšega in bolj vključujočega sveta. Danes šteje več kot 1400 članov in alumnov iz več kot 120 držav.

DZ je Andrijaniča za ministra brez listnice, pristojnega za digitalno preobrazbo, imenoval sredi lanskega julija. Na nedavnih parlamentarnih volitvah je kandidiral za poslanca na listi NSi, a ni bil izvoljen v parlament.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • Avatar @narhist
    @narhist 09:58 30.april 2022.

    Aha, še en Klausov gojenec.

  • Avatar Leon
    Leon 17:15 29.april 2022.

    Še en Instagram in Twetter Slovenija luzer .

  • Naklonsky 11:31 29.april 2022.

    Kaj pa Golob? Kako to, da je spregledan?