Slovenija
25 ogledov

Minister naročil raziskavo

šola uniforma Shutterstock
Z vprašanjem šolskih uniform se bo ukvarjala posebna skupina.

Ministrstvo za šolstvo, ki ga vodi Jernej Pikalo, bo izvedlo  javnomnenjsko raziskavo o smotrnosti uvedbe šolskih uniform. Oblikovalo je posebno delovno skupino, ki bo anketo pripravila in poskrbela za njeno izvedbo ter preučila finančne vidike morebitne uvedbe šolskih reform.

"Na ta način želimo priti do argumentov za in proti uvedbi šolskih uniform ter ustreznih strokovnih podlag za sprejem odločitve," so povedali na ministrstvu in poudarili, da ukvarjanje s problematiko šolskih uniform ni ena izmed prioritet ministra in ministrstva.

Poslanska pobuda

Z vprašanjem šolskih uniform se je ministrstvo pričelo ukvarjati letos poleti po poslanski pobudi Maje Dimitrovski iz Pozitivne Slovenije, ki mu je sledilo poslansko vprašanje Mateje Pučnik iz SDS. "Pred tem se na ministrstvu s tem vprašanjem nismo ukvarjali. Ministrstvo namreč vsako pobudo ali vprašanje resno prouči in tako je tudi v tem primeru," pravijo in dodajajo, da se je v zrelih demokracijah potrebno ustrezno odzvati na takšna ali podobna vprašanja in/ali pobude iz poslanskih klopi.

Komentarjev 4
  • širhakl 21:44 18.september 2013.

    Naj uniforme uvedejo sami zase in za vse javne uslužbence pa plačajo naj si jih sami,imajo dovolj visoke,pardon,previsoke plače.

  • stela 19:08 18.september 2013.

    Be-nti sunce....a res nimajo kej delat? Očitno ne....vse, ki so v skupini vključno s tistim, ki se je to spomnil je treba odpustit!!!!

  • zefacveta 18:20 18.september 2013.

    Sramota, sramota, sra........................