Slovenija
20 ogledov

Minister obiskal 21-letnika, ki ga je povozil policist

Policist povozil motorista Markovci
Minister za notranje zadeve Vinko Gorenak je danes v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor obiskal hudo poškodovanega 21-letnika iz Markovcev, ki ga je v nesreči po zasledovanju povozil policist.

Enaindvajsetletnik je konec maja pri vožnji z motorjem naletel na policijsko kontrolo, vendar na znak policista vožnje ni prekinil, temveč je pobegnil. Po nekaj kilometrih vožnje je iz glavne ceste zavil na bankino, pred policistom, ki mu je sledil v avtomobilu, in zapeljal na njivo. Po padcu z motorja pa je policijsko vozilo, kot je zapisal minister za notranje zadeve Vinko Gorenak, zapeljalo čez njega.

Prišel človekoljubno

Minister je na svojem blogu zapisal, da gre njegov obisk razumeti predvsem kot človekoljubno dejanje in torej ne kot poseganje v preiskavo dogodka. V vlogi ministra za notranje zadeve se namreč ne sme in se ne bo ukvarjal s postopki policije in tožilstva, ki zadevo preiskujeta. "Vse, kar pričakujem od obeh dveh organov, je hitra, temeljita, zakonita in poštena preiskava nesreče," je navedel Gorenak. Pri obisku v bolnišnici ga je spremljal fantov oče.

Komentarjev 2
  • privat 21:20 28.november 2012.

    naša policija je v razsulu...poglejmo kak kriminal je vsepovsod....oni pa nadzirajo promet?? Haloooo..jaz v življenju nisem dobil dnevnice pa vsak dan dela po 15 ur...pi..zd..ote

  • Oxxo 12:25 10.junij 2012.

    Ravnanje in postopki policista, ki je "preganjal" motorista so nerazumni in nesprejemljivi. Posamezni (ne vsi) policisti se obnašajo kot "šerifi v mestu", kjer lahko počenjo vse in na svoj način. Če bi policist malo uporabljal možgane do nesreče ne bi ...prikaži več prišlo, proračun pa bi bil krajši za nekaj 1000 eur - a kaj je denar v primerjavi z življenjem?Ampak policija bo spet opravičila dejanje "vse je bilo skladno s pooblastili"... "kršitelj ni upošteval..." itd. Zdravega razuma pa nikjer! Oprani možgani!